Noé bárkája, szárnyakkal – Napba ugrok klippremier

Noé bárkája, szárnyakkal – Napba ugrok klippremier

Tavaly októberben jelent meg a The Pontiac első magyar nyelvű nagylemeze, a Jöhet velünk bárki. Erről kapott most klipet a Napba ugrok, amivel a zenekar el is búcsúztatja az album anyagát, mielőtt ráfordulnának az új dalokra. 
 
A Jöhet velünk bárki majd’ másfél évig készült, az első dalokat még a 2020-as karantén időszak hívta életre. Az album legtöbb trackje kapott külön megjelenést, most a lemez címét is inspiráló Napba ugrokhoz készített animációs videót Szántó Zsanett, amelyben visszaköszön a zenekari arculatból már jól ismert vizuál. A dal kezdő riffje egyébként szintén megszületett már 2020 őszén, a szöveget egy olyan időszak ihlette Nagy Barnabás, dalszerző-frontember számára, amikor hirtelen megcsömörlött, telítődött sok mindennel.
„Elképzeltem, hogy elrepülök jó messzire (a Nap elég messzinek tűnt) azokkal, akiket szeretek, és nem nézek vissza. Noé bárkája, csak szárnyakkal.”
 
A Napba ugrok – a lemez többi tételéhez hasonlóan – már jól bejáratódott koncerteken a tavalyi megjelenés előtt is, és azóta is szerves részét képezi a műsornak.
„A dalok már azelőtt elkezdtek önálló életet élni, mielőtt megjelentek volna, hiszen sok-sok koncerten eljátszottuk őket, mert nem bírtuk magunkban tartani. – árulta el Barnabás. A tavaly novemberi lemezbemutató után kicsit kétségbeestem, hogy mi lesz most, egyszerűen kiürültem azzal, hogy lement az este, amire előtte rengeteget készültünk. De persze minden a helyére került, és nagyon jól sikerült fellépéseken vagyunk túl azóta, jól működnek a dalok élőben, és most már azoknak a szövegeit is énekli a közönség, amire nem is gondoltam volna.”
 
 
A zenekar ismét sűrű időszak elé néz. „Nyár közepén vagyunk, vannak még koncertek hátra, közben pedig igyekszünk még próbálni is lejárni, hogy faragjuk a következő lemez dalait, mert rendületlenül gyülekeznek, és útra kelnének, nehéz is őket visszafogni.” – teszi hozzá Barnabás.
 
A The Pontiac legközelebb július 22-én a Campus Fesztiválon, majd következő héten, július 26-án a Művészetek Völgyén lesz látható.
 
Fotó: Vass Andres