Peace, love, Ukk&Roll

Peace, love, Ukk&Roll

Interjú a fesztivál főszervezőjével, Molnár Péterrel.

Februárban jelentettétek be, hogy a Megyer Campet 2016-tól az Ukk & Roll Fesztivál váltja. Hogy fogadta a hírt a fesztivál visszajáró közönsége, illetve hogyan Ukk lakói? A helyi vállalkozók készülnek valami extrával a fesztivál ideje alatt?

Na, ez volt a legnagyobb kihívás, az első kérdéssel belecsaptunk a lecsóba. Természetesen hiányzik a törzsközönségnek Megyer miliője, a pajta, a patak, a tehén, de Ukkon is vannak tehenek, lesz "rákenról" és van nagy vendégszeretet. Hatalmas vendégszeretet! Ukk fiatalos, nagyon kedves polgármestere, Kommendánt Irén felismerte azt, amit sajnos sok helyen nem ismernek fel, hogy ahol élet van, az a falu fejlődik, virágzik, ahol nincs, ott nem. Természetesen örülnek a helyi vállalkozók is, kiváltképpen a panzió, hotel tulajdonosok. Van Sümegen hotel, ahol már most áprilisban az összes szoba elkelt az adott időszakra.

Saját bevallásotok szerint a mostani program összeállításánál törekedtetek a régi Megyer Camp hangulat, így a rock felélesztésére. Ennek mentén kik azok a nagy nevek, akiknek különösen örültök, hogy visszatérnek a fesztiválra, vagy azok, akik első alkalommal tisztelnek meg titeket? Esetleg fiatal tehetségek, akiket kiemelnétek?

Megyer Camp motoros és rockfesztiválként indult útjára 8 évvel ezelőtt. Idén újra azoknak szeretnénk kedvezni, akik a rockzenét kedvelik. Ebédidőben halkabb akusztikus előadókat hallgathatunk, délután néhány hobbi zenekar (köztük a sajátom, a V2Raiders Band) és feltörekvő banda lép fel. A feltörekvő fiatalok közül kiemelném a Tales Of Evening, a Hátsó Ajtó és a Phoenix Rt. zenekarokat, akikről biztosan sokat fogunk még hallani. Természetesen az esti órákban országosan ismert bandák játszanak, mint pl. a Junkies, Rómeó Vérzik, Auróra, Blues Company, B52, de 4 év távollét után visszatér a buliba a Zorall, illetve zenekarával fellép Rudán Joe, ő például még soha nem volt itt, de nagyon nagy bulinak ígérkezik. Addig tart a buli amíg a nép akarja, rock disco vagy karaoke program lesz éjjelente.

A koncerteken kívül milyen más programokra lehet majd számítani a fesztivál területén?

Mivel egyaránt nagy szeretettel várjuk a motoros és a gyalogos barátainkat is, mindkét csoportnak tervezünk programokat. Motorosoknak egy érdekes csapatversenyt (4-6 fős csapatok jelentkezését várjuk), amiben a környéken motorozva kell különféle feladatokat megoldani, gyalogosoknak lesz szalma dühöngő, "wellness" részleg, karaoke verseny, buborék foci, talán vízi foci. Csak az fog unatkozni, aki azért jön!

Milyen szálláslehetőséget biztosítotok a fesztivál vendégei számára?

Kialakítunk egy nagy őrzött camping-et, ami attól lesz különleges, hogy míg más fesztiválokon nem igazán engedik, nálunk be lehet hajtani kocsival, így aki azzal jön, biztonságosabban tárolhatja dolgait, de lesz olyan rész is, ahol csak motorral érkezők lakhatnak. A camping mellett található egy erdős, fás rész, itt is szabad kempingezni, ha valaki árnyékot szeretne. Ha valaki nem pont erre vágyik, a környéken, főként Sümegen, számos különböző árfekvésű hotel, panzió közül tud választani. A további szálláslehetőségekről a sümegi Tourinform iroda tud tájékoztatást adni. (www.sumeginfo.hu)

Mi az, amiben egyedülállónak tartjátok az Ukk & Rollt más fesztiválokhoz képest?

Ez egy kicsit olyan, mint Woodstock lehetett akkoriban, vagy egy Krisna falu, mindenki szeret mindenkit, még egy hangos szóváltást sem hallottam soha. Peace,Love, Ukkandroll. Személyes, baráti, nem összehasonlítható egy nagy multi fesztivállal, teljesen más feeling. Megérkezel lepakolsz, körbenézel és rájössz, hogy ezt jobban vártad mint a karácsonyt...

Több infó...