Pénzeszsákkal érkezik a Tortuga

Pénzeszsákkal érkezik a Tortuga

Termékeny időszakot tudhat maga mögött a nyíregyházi Tortuga. Végigtúrták a nyarat, készítik az új lemezüket, őszi turné indultak a Junkies társaságában, most pedig idei negyedik klipjüket is elhozták. Hogy a Pénzeszsákban mi van valójában, és a tempót hogyan várják a szabolcsi srácok, erről beszélgettünk Hegyi Ábellel.
 
Annyi dolog történik veletek mostanában, hogy szinte egyik hír golyózza a másikat. Hogy bírjátok?
Nem feltétlenül örömteli azért a sok hír, ami felőlünk jön, vagy legalább is nem mindegyik az. Sanka, a Tortuga dobosa, egy orvosi beavatkozás előtt áll, erről ugye ő maga adott információkat a Facebook oldalunkon. Sajnos e miatt egy kicsit az őszi országjárásunkat át kell szervezni. De egyenesbe áll minden, és megyünk tovább: december 4-én Esztergom Sportalsó, december 10-én Hajdúszoboszló és december 17-én a hazai pálya, Nyiregyháza.
A sok hírnek egyébként örülünk. Egy igazán intenzív évet tudhatunk eddig magunk mögött, persze arról az időszakról beszélve, amikor a zenész létformát élhettük. Volt olyan hetünk a nyáron, amikor négy bulink volt egyhuzamban, közte egy budapesti bál is, szóval hajtás és kilométer, az bőven szalad a lábunkba, és buszunkba. De pont ezért csináljuk, ebbe vagyunk szerelmesek.
 
 
Újabb klip, kicsit talán kritikusabb hangvételben, mint azt megszoktuk tőletek.
Eddig valóban a bulizós srácokat láthatta igazán a közönségünk. De ne gondolja senki, hogy csak a pörgésen jár az eszünk. Minket is érdekelnek a világ történései, és főleg az, ami közvetlenül körbevesz minket. A dal szövege személyes élményre reagál: magam is láttam olyan helyzetet, amikor valaki a pénzével ért el eredményt, és ez a helyzet „érzelmi” volt. Ha kapcsolod a dalhoz, akkor úgy is tudod, miről van szó. Az pedig, hogy ez a fajta pénz- irányította világ nem tetszik? Hát ezt akartuk megfogalmazni ebben a dalban. Idén ez már a negyedik klip, most megmutattuk egy kicsit, hogy tudunk komolyabb dolgokon is gondolkodni. Az pedig kifejezetten fontos számunkra, hogy megmutassuk több arcunkat. Készül a lemez, amit tavaszra tervezünk, mire oda kerülünk, hogy átadjuk a hallgatóknak, hagy rajzolódjon ki rólunk a lehető legteljesebb kép.
 
Nem is hagytok a lemezre meglepetést?
Azt azért nem mondtam, hogy mindent megmutatunk magunkból, de az nem baj, ha ezt az oldalt is meglebegtetjük. A művészeteknek, és ezzel együtt a zenének mindig is alkalma volt érzelmesnek lenni, vagy éppen pozitív hangulatokat közvetítetni, de kritikai felületként is működött. Az, hogy bennünk mi rejlik még, majd megmutatjuk tavasszal.