Sör, Sport, Szerelem és Rock'n'Roll

Sör, Sport, Szerelem és Rock'n'Roll

Zorall Sörolimpia 2018

Sör, Sport, Szerelem és Rock'n'Roll – ez a Zorall Sörolimpia mottója, amely abszolút le is fedi a négynapos esemény lényegét. Az eredetileg zenekari tábornak indult fesztivál otthona az egyébként is népszerű alsóörsi Pelso Kemping lesz augusztus 22. és 25. között, ahol már délelőtt is ki lehet és ki érdemes mászni a sátorból. A Sörolimpia szervezői, Lévai-Hangyássy László és Lévai-Hangyássy Bence – akik mindemellett a Zorall zenészei – elmondják, miért.
 
 
Mi tulajdonképpen a Sörolimpia?
 
Sörolimpia: Sör, Sport, Szerelem és Rock'n'Roll. A mottónk abszolút lefedi a Sörolimpia lényegét, a három csodálatos S betű alliterációján túl tényleg ez a 3+1 dolog a lényeg a fesztiválon. Sör: buli, haverok, fesztiválok, sport: napközben rengeteg sportprogram kerül megrendezésre, amelynek a Balaton közvetlen vízpartja szintén sok lehetőséget ad, szerelem: szeresd a párod, szeresd a fesztiválozókat, a családodat, a zenekarokat és rock'n'roll (azt hiszem, ezt nem kell magyarázni). Sokan úgy jönnek hozzánk, hogy ez a négy nap a családi nyaralásuk.
 
 
Ahhoz képest, hogy milyen erős a line-up – egy magyar rockzenékért rajongónak maga a beteljesült álom –, nagyon alacsonyan tartjátok a jegyárakat. Hogyan tudjátok ezt megvalósítani?
 
A Sörolimpia közönsége alapvetően árérzékeny, ezért mindig is óvatosan bánunk az emeléssel. Míg a kezdetekben ingyenes volt, fokozatosan értük el ezt a jegyárszintet, de igyekszünk emellé sokat is adni a vendégeknek. Rengeteg első osztályú koncert, vízpart, programok, ingyenes sátrazás. A megvalósítás viszont már nehezebb ügy, ahogy növekszünk, egyre nagyobb költségvetéssel dolgozunk és egyre nagyobb rizikót vállalunk.
 
Képzett zenész vagy, magad is rendszeresen fellépsz a Zorall gitárosaként – így a saját bőrödön tapasztalod, milyen feltételekre vágyik a fellépő egy fesztiválon. Mik a visszajelzések, miért szeretnek fellépni nálatok?
 
Úgy gondolom, hogy a művész érdemel, ha kér (na persze, észszerű határok között). Mi mindenkinek próbálunk maximumot nyújtani, a saját határainkon és persze költségvetésünkön belül. Zenészként nagyon jól tudjuk, hogy milyen érzés színpadra állni úgy, hogy a vendégszeretet és az ellátás profi szinten van.
 
 
Milyen fesztiválokon fordultál vagy fordulsz te meg látogatóként idén nyáron?
 
Ahol felléptünk, szóval nagyjából az összes hazai fesztiválon, leszámítva a kevésbé rockzeneközpontú rendezvényeket. Ki akartunk menni tanulni, külföldre, a Wackenre és a GrasPopra, de ezek sajnos elmaradtak. Régebben nagyon szerettem néhány napra kiszakadni, de most már jobban érzem magam azokon a rendezvényeken, amiket a sajátunknak tudhatunk be. 
 
 
Mik lesznek az idei fesztivál különlegességei? Te mit vársz a legjobban, mit ajánlasz?
 
Aki csak néhány napra látogat ki, annak azt ajánlom, hogy jöjjön ki már délelőtt, nézze meg a napközbeni programokat, fürödjön a Balatonban. A Pelso Camping egy hihetetlen ütemben fejlődő helyszín, a fél partszakasz idén már homokos lett, szóval nagyjából olyan a látvány, mintha a tengerparton nyaralnánk. Idén lesz 25 éves az 1993-as legendás Masters of Rock koncertsorozat, ahol anno a Tankcsapda, a Moby Dick, a Sex Action és a Sing Sing zenekarok tartottak Budapesten egy óriási közös bulit. Ezt tavaly már egyszer megidéztük, de idén augusztus 23-án a jubileumi apropóból újra összerántottuk a négy zenekart. A többi program is magáért beszél, mert összességében rogyásig vagyunk zenekarokkal mindegyik színpadon: Tankcsapda, Road, Ossian, Edda, Kárpátia, Republic, AWS, Bikini, Alvin és a Mókusok, Leander Kills, és még sokan mások.
 

Jegyvásárlás