UKK&ROLL Fesztivál 2018

UKK&ROLL Fesztivál 2018

Interjú Molnár Péterrel

Június 21. és 24. közt harmadik alkalommal lesz UKK&ROLL Rock Hétvége, ami lényegében a Megyer Camp „leszármazottja”. A régi helyszíntől 5 km-re, Ukk és Sümeg közötti hatalmas területen, csodálatos helyszínen, barátságos környezetben tartják meg a fesztivált, ahol lesz kempinglehetőség és természetesen a lényeg: a hamisítatlan R&R! A fesztivál főszervezőjével, Molnár Péterrel dumáltunk az idei buliról.
 
 
A 3. Ukk&Roll menyiben lesz más, mint az előzőek?
 
Nagyobb, ismertebb zenekarok lesznek, talán csak ennyi. Nem gondolom, hogy sokat kéne változtatni. Szeretnénk kialakítani egy törzsközönséget és megtartani, hogy ez egy családias, barátságos, biztonságos rockfesztivál maradjon, ahova nyugodtan engedném el a gyerekeimet is.
 
Ez inkább egy motoros rockfesztivál, vagy egy rockos motoros fesztivál?
 
Nem motoros rendezvény, nincsenek meg ennek a kötelező elemei; felvonulás, hangverseny, gumiégetés, ilyesmi. De motorosbarát. A látogatók jelentős része motoron érkezik, amiket be szabad vinni és akár a sátrad mellett is parkolhatsz.
 
Idén elég menő külföldi nevek is lesznek a jól ismert hazaiak mellett, pl. Alice Cooper lánya…
 
Mi kis fesztivál vagyunk, valahogy ki akartunk törni a megszokott fesztiválkínálatból, színesíteni szerettük volna a programot, ehhez kerestünk tehetséges külföldi bandákat, akiket azért meg is tudunk fizetni. Mivel magam is Alice Cooper fan vagyok, nagy öröm volt, hogy a basszusgitárosa, Chuck Garric és lánya, Calico Cooper is fellép nálunk. Mondjuk szeretném látni az arcukat, amikor a 70000 fős lipcsei fesztivál után bekanyarodnak Ukk egyetlen utcájába.
 
Mire törekedtetek a fellépőlista kialakításánál?
 
Hogy mindenki minden nap találjon magának valami érdekeset. Fontos volt, hogy teret kapjanak feltörekvő bandák is, még akkor is, ha üzletileg az ő felléptetésük nem is hoz a konyhára. A fesztivál a Megyer Camp örököse, ott is lehetőséget kaptak mindig kezdő vagy amatőr bandák, itt sincs másként nálunk.
 
Jól tudom, hogy van lehetőség kempingezésre, sőt, strandrész is lesz a fesztiválon?
 
Haha, strand… Ez azért így túlzás, de vettem egy csomó felfújhatós medencét, szerződtettem egy rock DJ-t és nappal is nagy partik vannak ezek körül. Csodálatos ideiglenes kempingünk van, egy része erdőben, hűsben, egy része napos réten. Jut eszembe, valahogy mégis csak van „strandunk”, 12 km-re van a borgátai fürdő, ahol kisírtuk, hogy Ukk&Roll karszalaggal 20% kedvezménnyel lehet pancsolni. A fesztivál és a strand közt fesztiválbusz közlekedik igény szerint.
 
Mennyire komplikált és nehéz dolog 2018-ban egy fesztivál leszervezése? Lassan minden hétre 3 is jut Magyarországon.
 
Igen, sajnos ez így van, de azt gondolom, az igény is megnőtt ezekre a fesztiválokra, sokkal többen járnak el, mint pár évvel ezelőtt. Abban bízom, hogy akik jártak nálunk, azok biztosan visszajönnek (és hoznak magukkal még egy embert). Sok energiát tettünk a szervezésbe, szerintem nagyon színes, jó programot állítottunk össze és van egy kialakult kemény magunk, bizakodók vagyunk.
 
Ebben a nagy hip-hop és elektronikus zenei zajban mennyire tud hangos lenni a rockzene?
 
Úgy látom, a mainstream bandák elég hangosak tudnak lenni, a kicsik, a kezdők helyzetét érzem kicsit problémásnak. Ők nagyon nehezen találják meg médiatámogatás nélkül a nagy hangerőhöz vezető utat. Nekik példának ajánlom az AWS zenekart, akik régóta tolják kitartóan, pár éve 20 embernek is ugyanúgy odatették magukat, mint most. Ez adjon erőt minden kezdő rockbandának!
 
Császár Gergő
 

Jegyvásárlás