Chick Corea Budapesten!

Chick Corea Budapesten!

Október 30-án a Művészetek Palotájában játszik a kortárs jazz géniusza.

Bár a hivatalos információk szerint már nem lehet jegyet kapni Chick Corea koncertjére, azért mégiscsak illene egy pár sor erejéig foglalkozni a jazz egyik legnagyobb hatású, ma is élő zongoristájával. 

Akik Chick Coreáért rajonganak, általában virtuozitását, stílusok közötti szabad mozgását, különös zenei megoldásait, változatos és játékos ritmusképleteit emelik ki. Corea ezen tulajdonságai azonban nem olyan meglepőek, ha ismerjük múltját. Félig olasz, félig spanyol származása magyarázat lehet vérmérsékletére. Jazz-trombitás apjának köszönhetően 4 évesen már a zongora billentyűit koptatta, s általános iskolában már képben volt a korabeli amerikai jazz zenei életet illetően is. Mindez elég volt arra, hogy a 60-as években Miles Davis mellett játsszon. A 70-es években aztán megalapította saját zenekarát, a legendás Return to Forever-t, s megírta a jazz történet máig egyik legnagyobb kompozícióját, a Spain-t. 

A Grammy-díjas zeneszerző és zongorista azóta megszámlálhatatlan produkcióban vett részt, a legnagyobbakkal állt egy színpadon, szerzeményei pedig mások által is előszeretettel játszott jazz sztenderdekké váltak. Október 30-án a Vigil névre hallgató zenekarral érkezik a MüPába, mellyel 2013-as lemezükről is több szerzeményt szólaltat meg. 

A zenekar tagjai: 

Marcus Gilmore - dob

Carlitos Del Puerto - basszusgitár

Luisito Quintero - ütőhangszerek

Tim Garland - szaxofon

Charles Altura - gitár

Helyszín