A zöld, a bíbor és a fekete

A zöld, a bíbor és a fekete

BÓNUSZ Electronic Music Festival · 11/16 · Hungexpo

Magyarország masszív partykultúrájának köszönhetően parádés virágzással emelkedett fel, és lett az egyik legfontosabb itthoni elektronikus tánczenei esemény a BÓNUSZ Fesztivál, ami az idei izmos lineuppal sem ismer tréfát.
 
November 16-án a Hungexpo területén több mint 10 órán át, 3+1 helyszínen lehet majd élvezni a 4/4-es szeletelést, hála a kimagaslóan színvonalas hazai és nemzetközi techno DJ-k, producerek performanszainak, na meg persze a Deadcode szervezőcsapatának.
 
RED ARENA
A vörös terem egyik fő headlinere napjaink egyik legmenőbb techfigurája Berlinből: a török származású Len Faki nemrég még kórházban lábadozott, de szerencsére a 16-i éjszakán már sajátkezűleg fogja felszántani a táncteret mélyre hatoló ütemeivel. Itt lesz még a magyarok egyik kedvenc rave-ere, a hozzánk szinte már hazajáró olasz Sam Paganini is a Drumcode színeiben. Mellette a szintén drumcode-os francia Julian Jeweil fog bevinni a sötét erdőbe, de ha nem akarsz elveszni, érdemes készülgetni friss albumával (Transmission). Az est egyik legnagyobb durranása minden bizonnyal a nagyöreg pultmester Cisco Ferreira, alias The Advent előadása, már csak azért is, mert a veterán brit a jó kis 90-es évek vibe-jait és muzsikáit megidéző speciális szettel érkezik. Élő cuccal jön a germán FJAAK duó, itt mindenképpen egy különleges hangulatú live-ra lehet készülni a bohém ifjak prezentálásában. A hazai színeket pedig kiváló földijeink erősítik a házigazda Hot X, Sanfranciscobeat és Gabor Kraft személyében.
 
GREEN ARENA
A zöld csarnokban a lazább, house-os ütemek lesznek hangsúlyban, amiket olyan remek arcok fognak pörgetni, mint a Knee Deep In Sound direktora, a tengerparti hullámok és forró tech-lemezek lovasa, vagyis Hot Since 82, akinek legújabb kiadványa (8-track) is hallgatást érdemel. A kanadai Jonny White projektje, az Art Department (No.19 Music) törzsi ritmusaira is lehet majd lötyögni. Az Innervisions német formációja, az Áme egyedi hangvételű elektronikájával is üde színfoltja lesz a felhozatalnak, főleg a tavalyi lemez (Dream House) tükrében. A pumpálós melodic vonalat az ír Gavin Lynch, aka Matador (Rukus) is erősíti. Adagolós motyóval jön a szintén berlini illetőségű Recondite is a Plangent Records istállójából. Diggers felfedezettje, a Lost&Found kiadófőnöke, az izraeli Guy J is elég sűrűn látogat hozzánk, de hát a progi az örök! A hazai house szupportot a Secret Factory (Secret Fusion Records) párosa szolgáltatja.
 
BLACK ARENA
A legsötétebb terület a száguldó szélvészeknek kedvez, ahol a tempóé a főszerep. DJ Rush. Kell ennél többet mondani? A BÓNUSZ mond: 999999999 live. Tommy Four Seven, Perc, Keith Carnal, Mattia Trani, Sikztah, Mateo & Spirit. Vállald be.
 
Az Akvárium terasz pedig kísérletezősebb muzsikák és a friss levegő élvezetének szenteli oltárát, pl. egy jó Bernathy live-val.
 
 

Helyszín