ALTER TRIP

ALTER TRIP

Pluto, Negyvenkettő EP-bemutató, Malacka és a Tahó énekesnő-avató

Három rutinos alterzenekar váltja egymást a színpadon november 23-án a TRIP hajón. Ennek apropóját a zenekarok tagsága közötti összefonódások adják, valamint az, hogy pont egyszerre tudnak újat mutatni a közönségnek. A bulit a nemrég új videoklippel jelentkező Pluto nyitja, utána a Negyvenkettő mutatja be most megjelent EP-jét, majd a Malacka és a Tahó avatja föl legújabb énekesnőjét, György Andit.
 
A sorrendet egyszerű volt logikailag összeállítani: a Plutóból Horváth Gábor (basszusgitár) és Martinkó Tamás (gitár) le sem megy a színpadról, mert folytatják a műsort a Negyvenkettővel, aztán a Negyvenkettő hegedűs-énekesnője, György Andi marad a porondon, hogy a Malackában mutatkozzon be újdonsült frontemberként. Micsoda show!
 
 
Az est első fellépője a nemrég új klippel jelentkező Pluto, amely szövegközpontú és táncolható dalokat játszik. A csapat az évek során összeszokott rockzenekarrá vált, dalainak felismerhető saját íze, üzenete van. „A gitáros-énekes Nemes András vezette csapat a magyar dalszerzői hagyományokat, a rockabillys lüktetésű beatzenét és a kétezres évek gitárpopos megoldásait vegyíti ösztönösen és lazán.” – mr2.hu
 
 
Nagy Balázs Krisztián az ezredforduló környékén lépett először színpadra első saját zenekarával, de mostanáig nem jelentetett meg önálló albumot. Most Negyvenkettő fedőnév alatt kiadta az évek során összegyűlt legjobb dalait. Ennek első darabja, a Semmi, a Petőfi Rádióban debütált 2017 nyarán, a Tovább tart című sláger klipjének tévés premierje 2018 júliusában volt az M2 Petőfi TV műsorán, az dalokat összefogó EP pedig 2018 októberében jelent meg. Ezt a lemezt, és több még kiadatlan számot mutatnak be ezen az estén.
A négy dalt és egy bónusztracket tartalmazó középlemezen ráadásként a szórakoztatóipart fricskázó Szórakoztatóipari gyár című dal kibővített verziója hallható, amelyben a csapat több zenész barátja is szerepel vendégénekesként: Kardos-Horváth János (Kaukázus, Kafkaz), Borovitz Tamás (Malacka és a Tahó), Kovács „Indigó” Pista (Indigó Utca).
 
 
2016-ban ünnepelte nagyszabású koncerttel és jubileumi lemezzel húsz éves fennállását a Malacka és a Tahó. A zenekar legfőbb jellemvonása, hogy mondanivalóját ironikus, abszurd dalszövegekbe csomagolja. Akik nem a koncertekről, azok a mozis vagy tévés dalaikról is ismerhetik őket: a Buhera Mátrix filmzenéről, vagy a jelenleg is futó Munkaügyek című sorozat zenéjéről. A koncert különlegessége, hogy a TRIP hajón mutatkozik be a zenekar legújabb énekesnője – a hegedűn is utánozhatatlan – György Andrea.

Helyszín