Ahol felszabadultak, boldogak lehetünk

Ahol felszabadultak, boldogak lehetünk

AnnaElza x Kanizsa Gina - NEXT STOP

A korábbi projektjeivel főleg a jazz és a hip-hop határmezsgyéjén kísérletező - és markáns, egyedi hangzást kialakító AnnaElza zenei munkássága nem csak azért izgalmas, mert itthon igen kevés női producerrel találkozhatunk, hanem mert a multiinstrumentalista zeneszerző eredetileg jazz-szaxofonosként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.
 
Az elmúlt években figyelme az elektronikus zenén belül is leginkább a house és a techno felé fordult, 2019-ben pedig megjelent egy lemeze Dragonfly címmel, ami Spotifyon is megtalálható.
 
 
Kanizsa Gina szintén a Zeneakadémián szerzett diplomát (jazz-ének mesterszak), tagja a hatszoros nemzetközi versenygyőztes Jazzation acappella együttesnek, valamint Ablakos-Lakatos Dezső ösztöndíjat és egy ‘Dal2017 Felfedezettje” díjat tudhat magáénak. Azon túl, hogy több hazai formáció számára ír dalszövegeket, a mainstream jazz, trip-hop, nu jazz és más lágyabb elekrtonikus vonalon is évek óta alkot.
 
 
A lányok kollaborációja tehát az egyetemen indult, az első közös dalukkal egyből a Jazzy dalversenyének döntőjében rajtoltak, a How We Love-ot pedig máig játssza a rádió.
 
A több évnyi barátság és munka, az elmúlt évek élményeinek lenyomata zeneileg is változatos képet fest, a közös dalokból pedig most egy válogatott csokor lát napvilágot. A single-ként megjelenő darabok egy Mixtape formájában állnak majd össze kislemezzé: mint egy válogatáskazetta, amit nem egy stílusirány, hanem az épp aktuális hangulatunk határoz meg.
 
A mixtape első dala, a Next Stop arról szól, hogy az embernek nem érdemes rágódnia és haragot tartania - el kell indulnunk megkeresni azokat a helyeket, ahol felszabadultak, boldogak lehetünk.