Apnoé: Hegylakó lemezbemutató koncert

Apnoé: Hegylakó lemezbemutató koncert

1000/1500

A rock- és a népzene lendületét féktelen jókedvvel összekapcsoló Apnoé zenekar február 6-án a Fonó Budai Zeneházban mutatja be legfrissebb albumát, a Hegylakót.

Az Apnoé zenekar műsorában együttműködik tradíció és innováció, hagyomány és megújulás: a régiből építkezik, de mai tartalmakat hordoz. Rock and rollba oltott sűrű csárdás, kuruc funky és pszichedelikus legényes, százéves dallamok és kortárs tánczene fonódik össze lüktető egésszé. A zenekar nem mindennapi hangszerelésben, erdélyi vonósbandákat idéző lendülettel muzsikál, stílusteremtő munkájuk gyümölcse valóban új, friss műfaj: a "powerfolk".
 
Tavaly év végén jelent meg az új lemezük, amely sokban különbözik az eddigiektől - kicsit rockosabb és klasszisokkal jobb hangzású. Ez többek között Takács Zoltán „Jappánnak” köszönhető, aki a Heaven Street Seven billentyűse, és amellett, hogy kiváló muzsikus, sok magyar zenekar nagyszerű producere is. A nótákat a pesterzsébeti ABnormal Stúdióban rögzítették, ahol a hangmérnök Phillip László, az Üllői Úti Fuck egykori basszusgitárosa segítette az Apnoét abban, hogy kihozza magából a maximumot. 
 
A jókedv garantált - hiszen ahogy a kiváló zenészekből álló banda az előző lemezzel megtanította, hogyan kell „vígan járni”, az új album Holnapra című számában azt üzeni: „mostantól jókedvű vagyok”! Pozitív energiák, dübörgő rock és erős, lendületes népzene: erről szól a „powerfolk”.
 
A lemezbemutató koncert két népzenész vendége Unger Balázs és Szokolay Dongó Balázs lesznek.
 
A zenekar tagjai:
 
Csiba Júlia - ének
Mesics György „Mesó” - hegedű, gitár, ének
Takács Gergely – gitár, koboz
Alasztics Balázs – szaxofon
Kovács Áron – basszusgitár
Kovács Gábor – dobok
 
Előzenekar: Anyám és Nyulam.
 
 

Helyszín