BUSH – az új kedvenc zenekaraid fesztiválja

BUSH – az új kedvenc zenekaraid fesztiválja

Budapest Showcase Hub november 13. és 15. között

A BUSH, azaz a Budapest Showcase Hub klubfesztiváljával minden évben elhozza a környék legígéretesebb, legizgalmasabb előadóit, és amellett, hogy a hazai zenerajongók új kedvencekkel gazdagodhatnak, a BUSH a régió zenei szakembereit is egy tető alá hozza egy szakmai konferencia keretein belül.
 
A klubfesztiválon, november 13. és 15. között a keleti blokk és az idei vendég, Ausztria 35 előadója mutatkozik be, Budapest menő, belvárosi klubjaiban. Ebben az évben a LÄRM, a Fogasház/Instant, a Beat on the Brat, az A38, a Robot, a Toldi és az ELLÁTÓház nyitja ki kapuit, így nem kell hosszasan utazgatnod a helyszínek között. A fesztivál nemzetközi fellépői között sok olyan van, aki hazájában már kifejezetten sztárnak számít, neves nemzetközi kiadók figyelik lépteit és éppen csak egy lépés választja el attól, hogy a fesztiválok nagyszínpada előtt skandálják a nevét.
 
Ilyen például a litván junior a., lo-fi, elektropopban utazó előadó, aki egyszer csak egy kórházban tért magához, emlékei nélkül, a gyógyulás alatt azonban megismerkedett az elektronikával és pár hónap alatt 60 dalt írt. Ma sorra adja a telt házas koncerteket. Ugyanilyen ígéretes a szintén elektronikában utazó cseh Bratři is, akiket az idei Tallinn Music Weeken a legjobb fellépők egyikének választottak.
 
Elmélyedéshez ajánljuk az észt Mick Pedaja koncertjét, aki filmzeneszerű, ambient-elektronikus és természet inspirálta zenéjével lebegtet bennünket. A BUSH-ról persze nem hiányozhatnak a hazai előadók sem. Összesen hét magyar csapat lép fel az idei fesztiválon, köztük a KEXP rádióműsorában első magyar fellépőként bizonyító The Qualitons és a Skeemers, akiknek épp a BUSH-on figyelt fel zenéjére a Stranger Things music supervisora.
 
Nagy zeneipari szomszédolás
A BUSH egyszerre szól a zenerajongóknak és a szakmának, hiszen amellett, hogy nekünk élmény a zenei felfedezés, a zenekarok, előadók egy-egy ilyen fesztiválon lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák a világ különféle pontjairól érkező szakembereknek, mit is tudnak élőben.
 
Egy-egy jól sikerült fellépésből, kapcsolatépítésből pedig később szép nemzetközi karrier, lemezszerződések bontakozhatnak ki. Erről szól a fesztiválhoz kapcsolódó szakmai konferencia is, melynek idén a Fészek Klub ad otthont és a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) zenei exportiroda segítségével jön létre. Itt többek között olyan menő, külföldi szakemberek adják át a tudásukat, mint Philippe Weiss, aki Kendrick Lmar, Madonna és az RHCP mixere, ezúttal azonban kelet-európai bandák zenéjéről mond majd véleményt.
 
A konferencia során szó lesz még arról, hogyan lehet bekerülni a rádiókba és rajongókat toborozni, de arra is keresik majd a választ, hogy miért gyakoribbak a mentális problémák és a depresszió a zenészeknél. A zenei tudástágítás után pedig minden este beleforoghatunk a jobbnál jobb koncertekbe, három nap alatt megtalálva az új kedvenc zenekarainkat.