Dance With The Dead az A38 Hajón

Dance With The Dead az A38 Hajón

A synthwave-duó új lemezzel lép fel március 4-én

Hatalmas sikerű tavalyi A38-as fellépése után új lemezzel tér vissza a Dance With The Dead! A kaliforniai synthwave-duó csodás, retróhorrorból, B-szériás filmzenékből, metálgitárból és négynegyedekből összegyúrt friss lemeze, a Loved to Death európai turnéján lép fel ismét az A38 Hajón, március 4-én. De nem kérdés, hogy az új dalok mellett lesújtanak a klasszikus Metallica-, Mötley Crüe- és Queen-remixekkel is. A true synthwave-arcoknak pedig nagyon korlátozott számú, kedvezményes árú bérlettel is kedveskedik az A38 Hajó, ami a március 7-i Perturbator-fellépésre is érvényes az Akváriumba.

Bár a nyolcvanas évek szintipop-hangzásait horrormetálba öltöztető synthwave főleg Franciaországból terjedt el, azért az USA-ban is jócskán vannak hívei. Ilyen hívő volt a két kaliforniai jóbarát, Justin Pointer és Tony Kim, akik egyszerre rajongtak a klasszikus horrorfilmekért, a gazdagon riffezett metálért és a műanyaghangzású elektronikáért. Aztán egyszercsak megtaláltak egy hangzást, amely tökéletesen ötvözte mindhármat, és pár évvel ezelőtt megalakult a Dance With The Dead. Remek húzás volt, hogy elkészítették néhány nagy klasszikus Metallica-, Mötley Crüe- és Queen-szám synthwave-remixét, amelyek hatalmas népszerűséget hoztak számukra. Az első lemez nem is olyan rég, 2013-ban jelent meg, a duó pedig szinte évente ad ki új lemezt, a legutóbbit idén.
 
 
A Loved to Death tökéletes összefoglalása az összetévesztehetetlen DWTD-esztétikának. John Carpenter- és Dario Argento-filmzenékből elcsent hangulatok, nyolcbites szintiszólamok, kíméletlen négynegyedet ütő dobgépek, mindehhez sújtó riffek és kacskaringózó Guitar Hero-szólók. Nehz eldönteni, hogy miből van több a Loved to Death-en, de valószínűleg metálból, hiszen több számban is közreműködik Nick Hipa, az As I Lay Dying és a Heaven Shall Burn hathúrhőse. De persze akad jócskán horrorból is, hiszen a DWTS vizuálfelelőse, a jellemző módon Sadist Art Design név alatt alkotó Marc Schoenbach valódi horrorkattant grafikus, B-kategóriás slasherek, horrorfilm-fesztiválok plakátjainak és véráztatta lemezborítók trash- és goth-rajongó nagymestere.
 
 
Az A38 Hajó a Demogorgon partisorozattal már nagyon alaposan bemutatta itthon a synthwave színteret: Carpenter Brut, Dan Terminus, GosT, TimeCop 1983, Tommy86 és a március 7-én az Akváriumba visszatérő Perturbator mellett most a Dance With The Dead érkezik újra, hogy bemutassa friss lemezét.
 

Helyszín