Dzsessznagyágyúkkal érkezik Bill Evans

Dzsessznagyágyúkkal érkezik Bill Evans

25. évfordulóját ünnepli a dzsessztörténet egyik legnagyobb hatású koncertlemeze

 
Huszonötödik évfordulóját ünnepli a dzsessztörténet egyik legnagyobb hatású koncertlemeze, az amerikai szaxofonoslegenda, Bill Evans fémjelezte Petite Blonde, Evans pedig jubileumi turnéval ünnepel jövő tavasszal. A Petite Blonde II felállásában Evans mellé a már az eredeti felvételen is játszó Dennis Chambers dobos, illetve Gary Graniger basszusgitáros és Ulf Wakenius gitáros sorakozott fel. 
 
 
Az autodidakta zseniként is emlegetett Dennis Chamberst a világ egyik legjobb dzsesszdobosként tartják számon, aki többek közt John Scofield, Carlos Santana és John McLaughlin mögött is adta az ütemet. Az első Petite Blonde-felállásban játszó, néhány éve tragikusan fiatalon elhunyt Victor Bailey helyén basszusgitározó Gary Graniger szintén zenélt együtt Scofielddel, de Dennis Chambersszel együtt közös projektjük is volt, Graffiti néven, a svéd Ulf Wakeniust pedig nem más tartja számon a legjobb gitárosok közt, mint Oskar Peterson. 
 
 
A Petite Blonde II turnéja minden bizonnyal megismételhetetlen élménnyel szolgál a dzsesszrajongóknak, a hab a tortán pedig az, hogy Evans szerint nemcsak koncertekre, de egy újabb koncertlemezre is számíthatunk majd ettől a felállástól.
 

Helyszín