Ez nekem fáj

Ez nekem fáj

Animal Cannibals & Siska Finuccsi dalpremier!

Angol tudósok szerint a pop dalok 67%-a a szerelemről szól. Ezzel nincs is gond. Ez az arányszám a rap zenére a kezdetekben nem volt igaz. Manapság azonban szinte csak romantikus témájú rap muzsikák kapnak helyet a hazai médiában, a közönség pedig zabálja őket.
 
A rapzenének megvan az az egyedi tulajdonsága, hogy a rengeteg eldarált duma elbírja, hogy picit mélyebb gondolatok és mondanivaló alkossa a szöveget. Továbbá a mindennél színesebb témaválasztásra is lehetőséget adnak a hosszú sorok. Mégis valami miatt iszonyatos mennyiségben születnek kizárólag párkapcsolatokról szóló művek.
 
Biztosan jól van ez így?
A hazai rapélet oldschool arcai és az underground hip hop kultikus figurája a fenti témát boncolgatja legújabb közös alkotásukban. A kritikai hangvételű rap nem konkrét előadókat helyez fókuszba, hanem magát a jelenséget szedi ízekre.
 
Az a helyzet, hogy sok ponton nem nehéz velük egyetérteni: „legyél egyedi, téma ügyben nézz szét!” vagy „ne ismételd magadat, ne ismételj másokat!”.
 
A sablonos, trendi zenei alap és a refrénben felcsendülő autotune remekül passzol a mostani slágerlistás zenék sorába. A dal érdeme az is, hogyha nem figyelünk a szövegre, akkor is működik a „lábjárás” és a „bólogatás”.
 
Harminc év ide, harminc év oda, ez a két srác még mindig tudja, hogy mitől döglik a légy.