Ezért megérte várni, hogy vége legyen a nyárnak!

Ezért megérte várni, hogy vége legyen a nyárnak!

Kapuzárási Piknik „hosszú hétvége” // szeptember 26-28 // Budapest Park

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de nekünk soha nem egyszerű elengedni minden évben azt a néhány hónapos önfeledt időszakot, amikor egymást váltják a legkirályabb fesztiválok a legnagyobb nevekkel, amikor nyugiban ki lehet ülni bárhová egy fröccsel, és amikor a kedvenc koncertjeink nem szorulnak fedett, zárt terekbe. Most viszont a Budapest Park adott egy okot – ami rögtön négy! –, hogy mégis várakozással tekintsünk a nyár elbúcsúztatása felé.
 
Kétségtelen, hogy a zenekedvelő budapestiek számára a nyár egyik legnépszerűbb központja a Park, ami minden évben a tavasztól őszig tartó időszakban elhozza a főváros legszínesebb koncert- és bulikínálatát. Ez nincs máshogy most sem, amikor közeleg a búcsú a 2019-es nyártól, hiszen a Budapest Park egy háromnapos szezonzáró koncertsorozattal és egy azt megkoronázó fergeteges Necc Partyval teszi könnyebbé az elengedést.
Az ötletesen csak Kapuzárási Piknik névre keresztelt „hosszú hétvégén” három olyan zenekar váltja egymást a Budapest Park színpadán, akik egytől egyig a magyar zenei élet élvonalába tartoznak.
 
A sort szeptember 26-án a pécsi alternatív rockegyüttes, a 30Y nyitja, akik miután nemrégiben megtöltötték a Kobucit, a Müpa Restijét és ott voltak szinte minden hazai és néhány külföldi fesztiválon, végre újra Budapestre érkeznek. Biztosan senkinek nem kell bemutatni a zenekar munkásságát a „csináljolyathogymásnapszégyelldhogy”-tól kezdve egészen a legutóbbi, március végén megjelent ki az akit még megölelnél című lemezükig. Ha voltál már Beck Zoliék valamelyik koncertjén, akkor azt sem nagyon kell magyarázni: a dalok élőben (is) a lélek legbelsőbb bugyraiig hatolnak, hogy egy dallamban egyesülve közösen reppenjenek fel a közönség fölé. De azért vigyázat: nyomokban zúzást is tartalmazhat!
 
27-én poposabb irányba mozdul a Park hangzása, hiszen a Margaret Island érkezik, hogy elvarázsolja a közönséget. A banda ráadásul ott és akkor fogja ünnepelni az ötödik születésnapját, ami ezúttal nem sötétben elbújást és csokitortát jelent, hanem egy méltó meglepetést – ráadásul a közönség számára. A zenekar ugyanis a Parkkal közösen egy szülinapi dallal készül, ami itt lesz először hallható. A kollaboráció több szempontból sem véletlen. A zenekar egyrészt osztozik a „Hagyd kint a valóságot!” hitvallásban, ők maguk is egyfajta külön dimenziót szeretnek teremteni a koncertjeikkel, ahová nem juthatnak be a külső negatív hatások, csak a pillanat és a zene szeretete létezik. Másrészt pedig éppen öt évvel korábban volt az első önálló bulijuk a BP-ban, tehát lesz mit megünnepelni!
 
Azoknak, akik szívesebben pörögnének egy sort a dubstepes vonallal felütött elektronikus slágerekre, 28-án érdemes igazán a Park felé venniük az irányt, hiszen a Piknik utolsó napján a Brains tölti meg a helyet, idén már harmadszorra. Ha a legutóbbi, szuperhősös bulijukat veszed alapul, akkor gondolhatod azt, hogy már nem érhetnek meglepetések, de azért ezt gondold át újra! Mert mit is ígérnek erre az estére a srácok? Teljesen új, eddig nem hallott dalokat, egy korábban soha nem látott méretű tánckart, és ha ez még nem lenne elég, a megszokott páratlan, arconpörgős hangulatot. Az este vendége ráadásul a lemezbemutatóval készülő JumoDaddy lesz, aki nemcsak a hazai zenei színtérről – Irie Maffia, Halott Pénz – lehet ismerős, hiszen már a külföldi elektronikus vonal is felkapta rá a fejét.
 
Ha egészen szombatig marad benned szusz, akkor pedig csak egyet tehetsz: irány a Budapest Park, ahol a Necc Party két DJ-je a kilencvenes és kétezres évek legnagyobb slágereivel robbantja szét az agyakat, fárasztja el a lábakat és karokat, csak úgy, mint általában. De ha jól sejtjük, a Necc Party-életérzést senkinek nem kell bemutatni, hiszen hol máshol hallgathat meg az ember egy este alatt mindent a Backstreet Boystól Natalia Oreirón át a Hip Hop Boyzig?
 
Itt pedig már nincs mit tenni: integessünk együtt a nyárnak, és ünnepeljük a méltó búcsút!
 
Szabó Anna

Helyszín