Fáraó - csütörtökön indul a turné

Fáraó - csütörtökön indul a turné

A szupergroupnak is beillő banda, 30 évvel a megalakulása után végre elkészíthette nagylemezét.

2015. március 27-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a legendás Fáraó együttes „Miénk a Rock and Roll” című albuma. 
 
 
A hiánypótló koronghoz tartozó első videóklip, a ”Tombol a Rock and Roll” novemberben debütált. A CD további szerzeményei pedig szöveges videók formájában kerültek feldolgozásra, melyek 2016-os Fáraó turné beharangozójaként március és április folyamán folyamatosan kerülnek majd fel a csapat  youtube csatornájára. Elsőként az “Elég!”, melyet nemrégiben egy olasz metal banda is feldolgozott.
 
 
Gidóék az idei évre, az intenzív koncertezés mellett további klipek készítését, illetve egy koncertanyag felvételét is tervezik. Jó hír a Fáraó rajongóinak, hogy Gyurik Lajos “Lui” felépült a balesetéből, így semmi akadálya sincs, hogy elkezdődjön az idei turné, melynek első állomása március 31-én, csütörtökön lesz a budapesti BackStage Pub színpadán. A további dátumok folyamatosan kerülnek fel a Fáraó facebook oldalára.
 
Gidó a következőket osztotta meg ezzel kapcsolatban:
 
“Öt hónap kihagyás után újra rohamoz a Fáraó! 2016. március 31-én, csütörtökön évadnyitó koncert és klub lesz a BackStageben. A terveink szerint azokon a nyári fesztiválokon fogunk játszani, ahová még beférünk a nyitó- vagy záró napokra, úgy hogy sem a Lordot, sem a Karthagot ne üsse. Természetesen ezeket evidenciában kell tartanunk, hiszen így tudunk jól és sokáig együttműködni, együtt zenélni. A barátság elfogadás egymás iránt, és ez felülír mindent. Ez a természetes!”
 
Az 1985-ben indult Fáraó alapító tagjai közül Gidófalvy Attila “Gidó” (Theátrum, Beatrice, Karthago, Lord, Cikk-Cakk Company, KGB, stb.) énekes, gitáros, billentyűs, Kiss Zoltán “Zéro” (Tűzkerék, Scampoló, Jam, Sprint, Óceán, Korál, Karthago, KGB, stb.) basszusgitáros és Gyurik Lajos “Lui” (Árkádok, Lord, Prognózis) dobos hallhatók korongon. Az időközben elhunyt Terstyánszky Károly (Rockwell) helyét Kelemen Tamás “Kele” (Love, KGB, Roxx69, Első Emelet, stb.) gitáros vette át.
 

Helyszín