Flatband, Franklin Mods és Marmunsk a Kluplungban

Flatband, Franklin Mods és Marmunsk a Kluplungban

free

Április 12. // Kuplung

A FLATBAND tagjai 2009 óta játsszák együtt elektronikával vegyített rock zenéjüket. Eddig egy EP és 3 single jelent meg, de már gőzerővel dolgoznak megjelenő első nagylemezükön, ami az utolsó két számot követve szintén magyar nyelven fog megszólalni. Bár a zenekar tagjai még mind 20 év alattiak, már felléptek az összes jelentős budapesti klubban, szerepeltek a Ki Mit Tube és a Balcony TV platformjain, de játszottak már a Fish!, Enter Shikari és a Leander Rising előtt is.A 2016-os év a zenekar számára inkább alkotásról szólt, mint a koncertezésről, de így is sikeresen részt vettek a MÜPA által szervezett Garázsband Fesztiválon, az ÉTER fesztiválon, a Zene Ünnepén a Várkert bazárban és a Cseh Tamás Program keretein belül elnyerték az induló zenekari támogatást is. A csapat, a zenéjével a környezetvédelem fontosságára és a tudatos életmódra szeretné felhívni a figyelmet-az állatok jogain túl arra is, hogyan bánjunk embertársainkkal és vívjuk meg saját hétköznapi harcainkat. A lemez előfutáraként , a Petőfi TV-n és Petőfi Rádión debültált Szólj, az emberei kapcsolatok nehézségeire próbálja meg felhívni a figyelmet. A zenekar jelenleg egy 10 állomásos turnén vesz részt a Fran Palermo előzenekaraként.
 
 
2015-ben jelent meg a Franklin Mods első EP-je, az "Inner space in total mess", ami nagyobb hangsúlyt fektetett a gitárokra. "A folyamatos változás számunkra összefügg az örömzenéléssel, minden számunk egyedi ihletettségű, sokszor nagyon különbözőek, mindazonáltal összeköti őket talán valami, ami mi vagyunk, mos tmár öten, ugyanis nemrég csatlakozott hozzánk Bencsik Levente, aki producerként is részt vett az új anyag megszületésében, és kivitelezésben. Ő keverte a számokat, együtt kísérleteztünk, hagytunk rá időt, nem akartuk elkapkodni sem. Szerintünk nagyon izgalmas anyag született, és még fog is. Szerelemről és útkeresésről énekelünk, és a Dancing In The Firering című számban elhangzik egy William Blake vers részlet is."
 
 
A Marmunsk 2016. októberében alakult meg Iklódi Tamás (gitár, ének), Kiss Sándor (basszusgitár) és Baku László (dob) egységeként. Közös pont, hogy mindhárman Nyíregyházáról költöztek Budapestre még évekkel ezelőtt, illetve Tomi és Laci játszottak már együtt a Diomede Fuzzdirt és a NEA zenekarokban is. A banda alapkoncepciója Tomitól ered: létrehozni egy csapatot ami a kilencvenes évek grunge-vonalát idézi meg. Közös múltjukat alapul véve Lacit kérte meg a dobos posztra aki azonnal csatlakozott, Sanyi pedig szintén kapható volt az ötletre. A próbák 2016. októberében kezdődtek meg és a társaság mondhatni rövid időn belül összecsiszolódott a közös jammelések során. A csapat nevét az oroszországi Murmanszk városáról kapta egy zenekari team building-en elhangzott nyelvbotlásnak köszönhetően. Az első, három számot tartalmazó EP 2017. februárjában rögzült a budapesti Echo Hangstúdióban. A Smile témáját tekintve a kapunyitási pánikot célozza meg - a felnövésről és az ezzel járó félelmekről szól. A Feeling Dies volt az első MARMUNSK! dal amit egy hirtelen feltűnő, majd még gyorsabban eltűnő hölgy ihletett, a The Painter pedig egy haldokló párkapcsolatot mutat be. A zenekar szeretné minél több alkalommal megmutatni magát élőben, akár Budapesten, akár az ország más részein is. Emellett folyamatosan íródnak az új dalok és remélhetőleg még 2017-ben sikerül azokat is felvenni egy nagylemez formájában.
 

Helyszín