Folteltávolító folyadék és tisztító porok

Folteltávolító folyadék és tisztító porok

Vanishing Point 2019, 10.12., Dürer Kert

Mit szólnál, ha lenne pszichedelikus zenekarok fesztiválja a fővárosban? Mit szólnál, ha több teremben zajlanának a koncertek? Mit szólnál, ha szabadtéren is lehetne élvezni? Na és mit szólnál, ha a magyar zenekarok mellett külföldiek is játszanának? Mint egy soktermes düreres goabuli, csak trance helyett menő pszichedelikus rockzenekarok küldenék a hipnotikus hullámokat?
 
„Magyarország első psychfestje” – hirdeti magát a tavalyelőtt debütáló Vanishing Point, ami a Middlemist Red vezényletével egy hiánypótló zenei eseménnyé vált Budapesten, és továbbra is azon zenekarok lelkes platformja, akik a fősodor árnyékában minőségi zenével építenek egyre növekvő közönséget maguk és a pszichedélia köré.
 
Nehéz megfogalmazni, mi is pontosan ez a psych-rocknak hívott ügy és kik alkotják, habár egyfajta kollektív konszenzus mégis él, miszerint az egész jelenség gyökerei a 60/70-es évek mámoros gitárzenéiből táplálkoznak; mindenképpen az elszánt kísérletezőkedv, az underground hozzáállás és a korlátlan flow-élmény kerül előtérbe, a vizuális atmoszférára is kellő hangsúlyt fektetve.
 
Az előző két év bulijainak sikere mentén idén is egyedülálló, pszichedelikus tematikájú, audiovizuális banzájnak lehetünk fül- és szemtanúi októberben a budapesti Dürer Kertben, ahol immáron 3. alkalommal 3 teremben fognak szólni a jobbnál jobb tudatmódosító hangzások, olyan izgalmas hazai és külföldi zenekarok kalauzolásával, mint a zilált Iceage Koppenhágából, a zajos japán/angol BO NINGEN, a házigazda Middlemist Red, vagy nemrég a KEXP-et is megjárt The Qualitons. Érdemes.
 
 

Helyszín

Jegyvásárlás