Idézzük meg az Ifiparkot!

Idézzük meg az Ifiparkot!

Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat

A Budai Ifjúsági Park 1961-ben zenés-táncos szórakozóhelynek indult, idővel pedig a magyar rock egyik meghatározó koncerthelyszínévé avanzsált. Aki annak idején számított, biztosan fellépett ezen a helyen.
 
Fontos momentum volt, amikor a ’60-as években az odajáró fiatalok zöme tiltakozni kezdett a merev szabályok (például a miniszoknya hosszának ellenőrzése, kötelező nyakkendőviselet) ellen, a közönség kicserélődött, és lassacskán kialakult az Ifipark kultikus könnyűzenei szerepe. A magyar rock fellegvára egészen 1984 szeptemberéig üzemelt, ezt az aranykort idézik meg a szervezők idén nyáron a Vártkert Bazárban, az Öntőház udvarban.
 
A Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat keretei között idén harmadjára állhatnak az előadók a régi-új színpadon. A rendezvény koncepciója jövőre megváltozik, szeptemberig működik a jelenlegi elgondolás szerint. Az őszi zárás meglehetősen erős lesz, a programban szereplő hármas mind a klasszik ifiparkos bandák közé tartozott.
 
Szeptember 12-én olyan koncertnek lehetünk szem- és fültanúi, ami nem mindennap adatik meg, ugyanis újra összeáll az Ős-Bikini. Nagy Feró vezetésével eme formáció egyetlen koncertet ad, erre egyébként 1983 óta nem volt példa.
 
Másnap a legfeketébb hangú fehér kalauzol el minket a magyar blues mélységeibe. A ma is változatlan stílusban aktívan zenélő Deák Bill Gyula is ikonikus alakja a könnyűzene felemelkedésének.
 
21-én pedig a Piramis zenekar idézi fel a 40 évvel ezelőtti, rajongók által elkeresztelt legendás Nagy Bulit. A 2009 óta újra koncertező zenekar régi/új tagokkal ugyanazzal a műsorral lép színpadra, mint amivel szinte napra pontosan negyven évvel azelőtt.
 
 

Helyszín