Illegális kísérlet

Illegális kísérlet

Kistehén május 10-én az Akváriumban

 
A Kistehén új lemeze tavaly decemberben jelent meg, melynek dalait a zenekar idei első fővárosi koncertjén, az Akvárium falai között hallgathatják meg a rajongók. Kollár-Klemencz László eddigi Kistehén albumai kifejezetten az ő keze nyomát viselték, az új anyagot azonban a teljes zenekar jegyzi.
 
“Ez az anyag önálló, szabad, kísérletező, műfajok határait feszegető, mind zenében, mind szövegben. Nincsenek tabuk, ezért nincs is mit ledönteni, eleve ott hevernek a földön. A Kistehén pedig rutinosan ugrál és táncol közöttük, legtöbbször nevetve, máskor pedig melankóliába fordulva” – mondta az albumról Kollár-Klemencz László.
 
A koncerten jobbnál jobb vendégzenészek is fellépnek, egyikük, Nové Soma (Middlemist Red, Mordái) az egyik legerősebb új dal társelőadója lesz az Akváriumban: ''Számomra legérdekesebb dal az új albumról, az ''Öntsd le sóval'' A Kistehén felkért, hogy játsszak majd el a koncerten egy számot velük az új albumukról, így végül ezt a dalt választottam. Érdekes a dalszövegi narratíva és ebben érzem legkifinomultabbnak a hangszerelési építkezést. E mellett, műfajilag talán ez a szám áll legközelebb hozzám.”
 
Czakó-Kuraly Sebestyén és Balla Gergő a Platon Karataev oszlopos tagjai szintén a meghívott zenészek közt lesznek, Gergő így nyilatkozott a felkérésről: “Generációm számára a Kistehén talán az egyik legfontosabb zenekar, hatalmas dolog nekem, hogy együtt zenélhetek velük. Az új lemez mindenképp a legerősebb és legérettebb anyagaik között van,. Ha valamelyik dalt ki kéne emelnem, az a Bocsánat, ami egy társadalmilag érzékeny sláger, nem nagyon van olyan nap, amikor ne énekelném magamban legalább egyszer. Az Akvárium koncerten a Kistehénnel közösen most az Old enough for love című dalunkat fogjuk előadni, amit fel is dolgoztak tőlünk ”
 
Vendégzenekar és vendégzenészek:
MORDÁI zenekar, Márton Dani (Ricsárdgír), Nové Soma (Middlemist Red,
Mordái), Balla Gergő és Czakó-Kuraly Sebestyén (Platon Karataev).
 
 
 

Helyszín