Illényi Katica Gálaestje az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

Illényi Katica Gálaestje az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

2900-3300

Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar február 20-i gálaestjét óriási érdeklődéssel fogadta a székesfehérvári közönség.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Gálaestjének szólistája Illényi Katica, Artisjus-és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze lesz, aki hegedűjátékán kívül énekkel, tánccal, thereminnel bűvöli el közönségét. 
 
A művésznő a napokban hazaérkezett Svájcból, a Lausanne-i Theremin Akadémiáról, ahol egy 17 tagú theremin zenekar szólistájaként adott koncertet. Jelenleg készül a gálaestre, amelyen a magyar szerzők művei mellett – melyeknek bemutatása Illényi Katica küldetésének számít - elhangzik az első jazz opera, Gershwin: Porgy és Bess című művének hegedű átirata, valamint Piazzola tangói és Edith Piaf vallomásai a szerelemről. Thereminen előadásra kerül néhány olyan darab, amely örökérvényűen gazdagította a XX. század zenei kultúráját. 
 
A Vörösmarty Színházban Silló István vezényli a nagyszerű Alba Regia Szimfonikus Zenekart. Silló István a Budapesti Operettszínház, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának karmestereként együtt dolgozott Lamberto Gardellivel, Eric Ericcsonnal, Ligeti Andrással és Kobayashi Ken-Ichiroval, Illényi Katica koncertjeinek állandó karmestere.
 

Helyszín: Vörösmarty Színház (Székesfehérvár, Fő utca 8.)