Ingyenes Majális + Boban & Marko Markovic Orkestar @ Budapest Park

Ingyenes Majális + Boban & Marko Markovic Orkestar @ Budapest Park

Éljen május elseje!

Gyakori sztereotípia, hogy a tősgyökeres szerb lagzikban Garga Pitic-imitátorok a levegőbe leadott géppuska-sorozatokkal közlik kitörő életörömüket a környező falvak lakosságával. Márpedig a Boban Markovic-koncerterteken tapasztalt hangulat alapján ez nem is annyira túlzó életkép. Az 50 éves trombitás akár egy ravatalozóban is másodpercek alatt fel tudná dobni az egybegyűlteket tradicionális balkáni zenéjével. Boban szívében Budapest különleges helyet foglal el, legalábbis erre utal, hogy már-már félóránként koncertezik a fővárosban. Akárcsak idén január 4-én, május 1-jén is fia, Marko társaságában érkezik. Ám míg legutóbb a Müpa szofisztikált közönségét kellett szórakoztatniuk, ezúttal önfeledt bulizásra számíthatunk a frissen (újfent) megnyílt Budapest Parkban. Az ifjabb Markovic mellesleg az élő bizonyíték rá, hogy a szerb rezesbandák tagjai génjeikben hordozzák a zenei tudást: már 5 évesen kifogástalanul trombitált, és 14 volt, mikor apja úgy döntött, turnéra viszi zenekarával. A 13 fúvóssal felálló Orkestar több százezer lemezt adott el világszerte, valamint több száz klub- és fesztiválkoncerten van túl.

glam benton

 

 

 

Warmup: Dj Superstereo
este pedig Boban & Marko Marković Orkestar (SRB) 
INGYENES KONCERT

_____________________________________________

Délelőtt ingyenes családi programokkal várunk mindenkit!


PÖTTÖMKERT programok:


▲ Gyerekjóga 10:15-től
▲ Kerekítő Mondókás Móka 0-4 évig foglalkozás 11.00-től
▲ Arcfestő - artPAINT 10-14 óráig
▲ Gipszkorszak 10-16 óráig
▲ ELTE cheerleaders 12:00
▲ Élő meseszó Kézsmárki Lilian mesemondóval 13:00
▲ Noha Stúdió 
▲ Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozat


▲ Kisállatsimogató
▲ Trambulin 
▲ Fagyis 


▲Gyerekjóga 10:15-től
Napindító felfrissülés, jóga Szányelné Makai Emma jógaoktatóval
Emmi üzenete kicsiknek, nagyoknak: 
"A jóga játék és mókázás. Gyere el velem Jógaországba, ahol az lehetsz, ami csak szeretnél: tigris, cápa, repülő, vagy egy égigérő fa. Mesével és szuper játékosan fogunk jógázni- mókázni, és a nyár végére megtanuljuk a repülő kutyát is:) Mert Jógaországban repülő kutyák is léteznek ám..."

▲ Kerekítő Közösség 
Kerekítő Mondókás Móka 0-4 évig foglalkozás 11.00-től
Mi is az a Kerekítő?
Félóra höcögés, göcögés, kacagás! Lovagoltatás, lógázás, hintáztatás, cirókázás, élő hangszerjátékkal, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Félóra jókedv népi mondókáknak, ölbeli játékoknak és népdaloknak köszönhetően. 
Kerek a világ. Nem is lehet kerekebb, ha gyermeket ringatsz, cirógatsz, dögönyözöl, csiklandozol. Az ölbeli játékok mozdulatsorral kísért rövid höcögtetők, csiklandozók, hintáztatók, dögönyözők, lógázók, lovagoltatók, csúszdáztatók... Az első évek játékai, az érzelmi, zenei és művészeti nevelés alapkövei.
▲ 
Gipszkorszak 10-16 óráig
A Gipszkorszak - alkotó játszóház standján a gyerekek sok tucatnyi különböző formájú, témájú és méretű gipszfigura közül választhatnak, amelyeket önállóan kifesthetnek, az elkészült műveket pedig azonnal
hazavihetik. Az alkotást szakképzett óvónő segíti, és persze szülők is alkothatnak, ha kedvet kapnak:-) 

▲ artPAINT 10-14 óráig
"Bizonyos kultúrákban az első tetoválást már gyerekkorában megkapja az ember. Itthon ez nem így megy, de most a Pöttömkertben kipróbálhatják kicsik és nagyok, hogyan mutatna rajtuk egy festett tetkó. Az ArtPaint művészei kézre, lábra, vállra, meg ahová kéri a gyerek megfestik álmaik tetoválását."


▲ A Noha Stúdió és Alkotóműhely 14.00-16.00 
óriás buborék fújó készítéssel vár Benneteket a Pöttömkertben. óra között óriás buborékok lepik el a területet, könnyen megtaláltok!

A noha egy találkozóhely a művészeti ágak, a testmozgás, a zene, az önkifejezés és az emberek számára. A noha egy alkotóműhely, ahol fiatal iparművészek dolgoznak nap mint nap. A noha egy tér, ahol adsz és kapsz.
https://www.facebook.com/Nohastudio

▲ Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatának fiataljaival, arcfestés és játék határtalanul. 10-16 óráig 
www.mivk.hu

▲ ELTE cheerleaders 12:00
"Szeretettel várunk mindenkit az ELTE cheerleaders bemutatójára az Pöttömkert rendezvényen a Parkban, ahol megláthatjátok Magyarország vezető cheerlederei gyakorlását, bemutatóját. A bemutató után kis segítségünkkel kipróbálhatjátok a különböző emeléseket, hogy részesei legyetek a cheer életérzésnek."

▲ Élő meseszó Kézsmárki Lilian mesemondóval 13:00
A gyerek lélek feloldódik, bevonódik, átlényegül a mesékben a mesék által. A vrázslat igazzá válik, a szerepek megszemélyesítődnek-mindenlehetséges. A jó tett tisztán nyeri el jutalmát, a rossz a büntetését.

▲ Allecolors csapat zsonglőr bemutatója 14:00 
Ha látni akartok hipercuki kicsiket és kiskamaszokat, ahogy labdákkal, karikákkal, buzogánnyal műsort adnak úgy 20-an, akkor kettőkor legyetek a Pöttömkertben.

▲ A Magyar Tengerimalac-védő Egyesület két kis kedvencét lehet simogatni, a kisállatok szokásairól és gondozásáról lehet mindent megtudni.10:00-14:00
www.tengerimalacok.hu