Metál és kötéltánc

Metál és kötéltánc

Csak egy senki decemberben az S8-ban!

Rikter Ákos metál zenész "Csak egy senki" művésznéven alkot, aki hisz egy jobb világban, barátságban, összetartásban, testi-lelki egyensúlyban, igazságban, őszinteségben és nótáiban is ezekről énekel.
 
 
"Eszerint is élek. Második szerelmem a zene után, a különböző sportok és a mozgás. A stúdiók zárt, hangszigetelt világa után, ha tehetem, azonnal a természetbe megyek. Talán még nem annyira ismert a slackline (kötéltánc hevederen, két fa közé kifeszítve) hazánkban, de ahogy látom egyre jobban terjed."
 
 
"Az univerzumról alkotott képembe a lélek és szellemiségen túl a fizikai állóképességnek is nagy szerepet tulajdonítok. Küzdősportok és a vízi sportok is közel állnak hozzám. Szóval, ha minden jól megy, és egyre több, nagyobb helyen fogok fellépni, akkor engem nem igen lehet majd felfedezni koncertek után más művészkollégákkal lerészegedés közben. Ehelyett viszont, akár egy keményebb éjszakába nyúló fellépés után, kora reggel a Városligetben kötélen egyensúlyozás közben igen. Fiatal korom óta a "keményebb" zene érdekelt, és amikor eldöntöttem, hogy belevágok mint zenész, akkor tökéletesnek tartottam a műfajt sok bennem kavargó gondolat, érzés nyomatékosabb kifejezéséhez. Egyedül adok elő a színpadon, nincsenek más zenészek rajtam kívül. Mindent én játszok fel, kivéve a dobot. De tervezem, hogy idővel elsajátítom azt is. Művésznevem mögött a filozófiám bújik meg. Nem leértékelem vele magamat, hanem úgy gondolom, hogy valójában mind senkik vagyunk, hiszen manapság az emberek attól ’valakik’, hogy mit birtokolnak, mennyi pénzük van, mivel foglalkoznak, stb... Ezek értéktelen dolgok a végtelen időben és térben, amit magunkkal viszünk a sírba. Számomra a legnagyobb érték a példamutatás és a jóérzés embertársaink felé, mivel mindannyian benyomásokból táplálkozunk, és ezek azok amik megmaradnak az emberekben, gyermekeinkben és marad fenn, mikor mi már nem vagyunk. A zene nekem nem csak egyszerű önmegvalósítás, hanem ezáltal szeretném megtalálni a hasonló gondolkodású embereket, akikkel összefogva utat törhetnénk a szellemi és anyagi szabadság felé, ahogy azt már teszik néhányan."
 
Ne feledd, CSAK EGY SENKI december 21-én az S8 Undergroundban!

Helyszín