Minden ugyanaz másképpen! Országos turné

Minden ugyanaz másképpen! Országos turné

1800/2400

Kontroll Csoport és A.E. Bizottság dalok a február 6-i turnéindító nagykoncerten.

A magyar underground leghíresebb dalai csendülnek fel ezeken az estéken. A budapesti teltházas koncertek után a "Minden ugyanaz másképpen" csapata országos turnéra indul, de előtte még egyszer, utoljára február 6-án, Budapesten is bemutatják a produkciót!
 
A Bizottság 1979-ben alakult, tagjai – többek között ef. Zámbó István, feLugossy László és Wahorn András – a szentendrei Vajda Lajos Stúdió autodidakta képzőművészei közül kerültek ki. Szabadidő-zeneként határozták meg a maguk műfaját és rövidesen a nyolcvanas évek ellenkultúrájának meghatározó zenekarává váltak. A műfaji, művészeti határok áthágásával a Bizottság olyan produktumot hozott létre, amely ellenállt az ideológiailag terhelt hivatalos kánon elvárásainak, és máig hatóan új irányt szabott az alternatív kultúrának. Ef Zámbó István a több mint 30 éve létező ef Zámbó Happy Dead Banddel koncertezik. Most előveszik a régi Bizottság-dalokat, és meglepetésvendégekkel még egyszer előadják azokat.
 
A Kontroll Csoportot 1980 nyarán Bárdos Deák Ági, Hajnóczy Csaba és Kistamás László alapította, a zenekarhoz később többen csatlakoztak, köztük Müller Péter Iván. A csapat csak 1983-ig létezett, azóta háromszor állt újra össze, legutóbb 2009-ben. „Az együttes rövid idő alatt mindent elért, amit egy lázadó zenekar akkoriban elérhetett: dalaik befészkelték magukat az agyakba, és másolt kazettákon, kiadványokon újabb és újabb generációk ismerték meg ezeket. Bárdos Deák Ági három évtizede az Ági és fiúk frontembere, most ők fogják előadni a Kontroll Csoport számait. Az egykori Kontroll Csoport néhány tagja is csatlakozik a zenekarhoz: Hajnóczy Csaba, Farkas Zoltán és Müller Péter Sziámi közreműködésével szólalnak meg a legendás Kontroll Csoport dalok!
 
Minden ugyanaz lesz másképpen!
 
A turné további állomásai:
 
Február 19. Győr, Rómer Ház
Március 04. Pécs, Pécsi Est Cafe
Március 11. Eger, Gödör Klub
Március 27. Miskolc, Helynekem
Április 09. Szarvas, Zebra Club
Május 20. Debrecen, Roncsbár
 
 

Helyszín