Mom power reloaded

Mom power reloaded

Interjú Sena Dagaduval, az Irie Maffia énekesnőjével

Hamarosan kisebb pihenőre megy az Irie Maffia, mivel nemsokára megszületik Sena második gyermeke. A legkisebb maffia érkezésével kapcsolatos izgalmakról, anyaságról, szerepekről beszélgettünk élettel teli otthonában, miközben abba is beleláthattunk picit, hogy milyen lehet a ghánai énekesnő gyermekének lenni.
 
A teljes interjú a szeptemberi Rockstar Magazinban olvasható! Keresd országszerte az újságosoknál!
 
 
Szöveg: Tóth Julcsi
Képek: Barta Imre
 
 
Hogy vagy, kismamácska, hogy érzed magad? 
 
Köszi, nagyon jól! Kisebb-nagyobb kilengéseket leszámítva tényleg jól! Ha tudok pihenni eleget, akkor minden oké.
 
Hol tartasz most időben? 
 
Most lépek a hetedik hónapba.
 
Akkor jól értem, hogy nyolc, vagyis közel kilenc hónapos terhesen fogsz a Budapest Parkban egy óriási „baby boom” koncertet letolni? 
 
Yeah, így, ahogy mondod! Bár mondjuk Kekelivel is épp kilenc hónapos terhes voltam, amikor a MÜPA-ban még lenyomtunk a Barabás Lőrinc Eklectrikkel egy nagykoncertet. Úgyhogy kicsit úgy vagyok ezzel, hogyha kilenc éve ezt megcsináltam, akkor most is belefér.
 
A természetes fizikai velejárókon kívül más lelkileg ebben az állapotban koncertezni, zenélni? 
 
Továbbra is szeretek a színpadon lenni, várandósan is. Az utazás fárasztó, ezért most a férjem, Élő Marci sokkal intenzívebben kiveszi a részét abból, hogy nekem segítsen. Külön kocsival járunk koncertezni, így jóval kényelmesebben utazom, és nem kell a bulik előtt és után órákat várni, pakolás, szervezés, egyéb miatt, ahogy egyébként lenni szokott. Ez most nagy könnyebbség nekem. Azt mondjuk fura kívülről látnom, ahogy mindenki sörözik meg unicumozik, én meg csak nézem. A színpadon baromi jó, annyi energiát kapok vissza a közönségtől, hogy fantasztikus. Imádom, hogy bulizhatok, és azt csinálhatom, amit szeretek. Ez alapból jót tesz nekem, most pedig még jobb, hogy gyermeket várok. Ilyenkor az ember persze újra ránéz magára kívülről, hogy jól csinálja-e, vagy hogy jól állnak-e a dolgai? A felelősség nagyobb és másabb, és az is természetes, hogy változik az ember ilyenkor. Nagyon jól érzem magam ebben a szerepben is.
 
 
A szeptember 13-ai Budapest Parkos koncert után pihenőre megy az Irie Maffia. Ezt pontosan hogy képzeljük el, mennyi időre, és mi történik majd a nagy csendben a babázáson kívül? 
 
Valóban a szeptember 13-ai nagykoncertünk lesz jó ideig az utolsó Irie Maffia-buli. Egyszerűen készülök az anyasággal járó feladataimra és a kicsi érkezésére. Most jó ideig csak ez lesz nekem, illetve próbálok sokat pihenni, olvasni. A Maffiával pedig elkezdtünk egy új lemez anyagán dolgozni, szóval ez úgy lesz egy gyermekágyi pihenés, hogy közben azért terveink szerint egy laza lemezt is összepattintunk. Egy fél évet biztosan „kiveszek”. A következő nyári szezonban már játszunk, az új album talán hamarabb kijön, de még az elején vagyunk, ezért pontosabbat nem tudok. Rengeteg koncertünk volt a nyáron, jó lesz pihenni, és jó az is, hogy most más lesz a feladat, amire már nagyon készülök, és amit már nagyon várok. 
 
Mondjuk elég király lehet annak a csemetének, aki ebbe a családba születik bele…
 
Hát most ne interjúvoljuk meg Kekót… de biztos van erről véleménye. De ja, egyébként szerintem is király! 
 
Van olyan kellemes vagy vicces flashback, ami feltűnik neked Kekelivel kapcsolatban, hogy az amiatt van, mert az első perctől hallgatja a zenéteket? Hiszen számít, hogy mit hallgat a baba az anyaméhben és azon kívül.
 
Azon szoktam jót nevetni, hogy tíz dobosból pontosan kiszúrja, hogy melyik a mi dobosunk soundja. Ez egyszerűen beépült a vérébe, hiszen kapott belőle piciként rendesen. Ő nem tudja, de én mindig észreveszem a rácsodálkozását, hogy: Ó hallod, Anya, ez a Tomi! És ez halál vicces és cuki dolog. 
 
Szigorú szülők vagytok?
 
Kicsit. De nem hiszem, hogy ma ugyanazt jelenti a szigor, mint amit a 70-es, 80-as években jelentett. Nyitottak vagyunk és igyekszünk következetesek lenni. Biztos sokan azt mondanák, hogy én szigorúbb vagyok, mint az átlag, de másfelől meg hogy tudnánk igazán azok lenni Marcival, amikor van egy tündéri lányunk, mi meg bohókás zenészek vagyunk?
 
Mi várható a nagy baby boom partyn? 
 
Állati lesz. Vadállati. Szó szerint. A szervezők először ilyen rózsaszín, lufis, gólyás, babás tematikát szerettek volna, de amikor találkoztunk a Parkos csapattal, mondtam nekik, hogy az Isten óvjon engem ettől az arculattól, ezért választottuk a dzsungelt és az állatos témát. Ki is egészítettük egy aktivitással a koncertet: A zenekarral állatokat fogadtunk örökbe a Vadasparkban. Bővül a család minden tekintetben, így jött ez az ötlet is. Busa Pistának is most születik a második gyermeke, így igazi nagy ünnep várható a Parkban! Az lenne a legjobb, ha mindenki állatmintás szerkóban jönne el a bulira. Mi már nagyon várjuk!