„Most először csak Én vagyok, ahogy vagyok!”

„Most először csak Én vagyok, ahogy vagyok!”

Hania Rani lemezbemutató május 8-án az Instantban

Leomlanak a műfaji korlátok, utazunk térben és időben, és már nem is annyira a fogalmak, inkább a művészet átélése a lényeg, teljes valójában. Ezt hirdeti és eszerint él a Krakkóban és Berlinben alkotó zongorista-zeneszerző hölgy, Hania Rani, aki első saját albumát – Esjahozza el a budapesti közönségnek.
 
Rani a kezdetekben klasszikus zenét tanult, majd később találkozott a jazz és az elektronika világával, amely új kapukat nyitott meg előtte zeneileg. A fiatal tehetséget olyan zenészek ihlették, mint Max Richter, Miles Davis, Nils Frahm, Murcof, Portico Quartet vagy a Radiohead. Ezenkívül utazásaiból és építészetből merítkezik, mint fő inspirációs forrás.
 
“Ugyanaz a személy vagyok amikor előadok, mint amikor nem. Az én kommunikációs eszközöm a zene, amit egy egészként látok a művészettel együtt. Itt nincsenek határok, sem kategóriák, de még műfajok sem.”
 
Hania Rani az Instantban lép színpadra a mostanában szintén komolyzenével kísérletező, de amúgy elektronikus műfajokban is elképesztően jártas iamyank mellett, aki Atreyu's Horse nevű projektjével érkezik az Akácfa utcába.
 

Helyszín