Nemzetközi Jazz Nap a Fonóban

Nemzetközi Jazz Nap a Fonóban

Április 30. // Fonó

Ahogy minden évben, a Fonó idén is becsatlakozik a Nemzetközi Jazznap programjába. Juhász Gábor triója az elmúlt időszakban az új lemez anyagán dolgozott, amely most a jazznapon élő koncerten kerül felvételre, majd később kiadásra. Az este másik vendége a Béres Eszter trió. Mindkét koncert a jazznap szabályai szerint ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!
 
Béres Eszter Trió
A Béres Eszter nevét viselő formációt az énekesnő mellett Mayer Albert gitáros és Boldoghy Kummert Péter nagybőgős alkotják. A jazz műfaját különböző népek zenéjével ötvöző produkciójukban igyekeznek sokoldalúan kiaknázni az ének-gitár-nagybőgő trió adta lehetőségeket. Koncertjükön a jazz standardek feldolgozása mellett magyar, szefárd és héber népdalokhoz is hozzányúlnak majd.
 
Juhász Gábor Trió
A kertben
"A legutóbbi dalaim megírásához egy konkrét kert, a mi kertünk kis részletei adták az ugródeszkát. Természetesen ezt lehet elvontabban is kezelni: ebben az esetben az itt és nem a távol érdekelt. Amikor az 1978 című lemezem kapcsán megkérdeztem egy barátomat, hogy hogyan hat majd a közönségre, hogy a saját családomat idézem meg, azt válaszolta, hogy mindenkinek van családja, mindenki együtt tud menni a gondolattal. Most azt gondolom, hogy mindenkinek van valamilyen kert, vagy valamilyen más itt és most élménye, ami talán segít együtt menni a dalokkal.
A jazz nyelvén íródott, könnyen követhető formájú dalok születtek. Ebben az is segített, hogy nagyszerű kollégáimmal, Jeszenszky György dobossal és Kovács Zoltán nagybőgőssel trióban sokszor voltunk úgynevezett jam session-ök házigazdái. 
Megkértem egy kedves barátomat, Gátos Ivánt, hogy billentyűs hangszereken csatlakozzon a triónkhoz, és legnagyobb örömömre igent mondott. A koncerten profi lemezfelvétel készül." - Juhász Gábor
 
Ingyenes program

Helyszín