Nyáron is Dürer Kert!

Nyáron is Dürer Kert!

a legkülönfélébb programokkal

Mondj egy helyet, ahol egyszerre bulizik rocker, raszta, punk, goás, metálos, technós és rapper!
 
 
Budapest egyedülálló szegmense, az urbánus underground egyik alappillére, az egyik legeklektikusabb tér a városban. Egyszerre több helyszínen egymástól totálisan eltérő zenei programok váltják egymást, hogy aztán a Kertben minden egy nagy kollektív fúzióvá álljon össze.
 
Ha épp nem egy feszten lógsz és unod már a belvárost, akkor nyomás a Kertbe, mert a Dürer egész nyáron csinálja a fesztivált a legkülönfélébb programokkal, íme néhány! 
 
Mikor lesz? Május 24–26.
Bővebben?
A tavalyi első felvonulás után idén is lesz BPBW, vagyis Budapest Beer Week nemzetközi sörfesztivál, ahol nemcsak a főváros kraft sörbárjai készülnek tematikus eseményekkel (pl. csapfoglalások), hanem 25 ország 60 kisüzemi sörfőzdéjének legjobb tételeit lehet majd végigkóstolni – amiket maguk a sörfőzők csapolnak a résztvevőknek! A fesztiválon sörvacsorák, előadások, zenekarok és DJ-k fognak a jó hangulatról gondoskodni, de a lényeg természetesen a sör lesz! Az zajongó afterarcok pedig: Haw, SONYA, Dynamite Dudes, The Devil’s Trade, Shapat Terror, The Southern Oracle, Beat Dis, Zomblaze, Yellow Spots, valamint igazi headlinerként az amcsi Black Tusk is besöröztet!
 
Mikor lesz? Június 1.
Bővebben?
A Pagony egy újlipótvárosi gyerekkönyvesbolt, melynek célja a minőségi gyerekkultúra terjesztése. Erre mi más lenne az egyik legjobb alkalom, mint egy minifesztivál, ahol a legkisebbek a szabadban köszönthetik együtt a nyarat, sok-sok játék, zene, kézműves program, még több szórakozás és természetesen mesekönyvek társaságában. Már reggeltől számtalan vidám program közül lehet választani: miniszínház, közös játék a meseírókkal, bábozás a Maszat játszótéren, varázslatos előadások, interaktív felolvasószínház, bohócok és cirkusz, újrahasznosított zacskókészítés, barkácsolás, festegetés, rajzolás, színezés, valamint pofavágó verseny is! Na meg vonatok, társasjátékok és természetesen evés, ivás, FAGYIZÁS!
 
Mikor lesz? Június 2.
Bővebben?
A környezettudatos vidéki életet választó emberek nagy találkozója egy napra beköltözik a városba, hogy alternatívát mutasson egy tudatosabb életmód lehetőségére. Élhetőbb életterek, tapasztalatcsere, környezettudatos úttörők, tudatos bevásárlás, közösségi lakhatás, közösségi vállalkozás, családi önellátó gazdaság, zene, tánc, előadások, beszélgetések, gyerekprogramok, piac – vagyis lehetséges válaszok a társadalmi és ökológiai válságra.
 
Mikor lesz? Június 5–6.
Bővebben?
A legnagyobb sztárok mögött a színpadon olykor nem kis nevek bújnak meg hangszereiken. Chieli Minucci gitáros például játszott már Jennifer Lopez, Celine Dion és Anastacia zenekarában is, ám mindeközben saját projektjét, a Special EFX útját is egyengette, olyannyira ügyesen, hogy még egy Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet. A jazzfeszten ajándékba kapjuk Minucci koncertjét, több hazai produkcióval megspékelve. A kétnapos fesztiválon fellép még Barabás Lőrinc trombitaművész, Király Martina bluesénekesnő, a SoLaTiMusic szupercsapata, és ahogy az egy jazzeseményen elvárható, jam session is lesz a feszes dob-bass beatek rettenthetetlen titánjaival, a Gudics-ikrekkel.
 
Mikor lesz? Június 7–15.
Bővebben?
Ha nyár és Dürer, akkor minden TILOS! Az ország legundergroundabb gyülekezete, vagyis a Tilos Rádió minden évben egy ingyenes adománygyűjtő fesztivált rittyent a Kertbe, ahol a föld felett lebegve 9 napon át lehet élvezni a földalatti mámort a legeklektikusabb talpalávalók és legízletesebb szájbavalók kíséretében.
 
Mikor lesz? Június 30.
Bővebben?
Mióta Bud itthagyott minket, a mennyországban az angyalok is esznek babot, persze kizárólag olyat, aminek jó szaga van és természetesen hagymás. Mindannyiunk Carlója idén lenne 90 éves, ez alkalomból pedig egy emléknap keretében tiszteleghetünk Charlie Firpo öröksége előtt. Az eseményen levetítik a Piedone nyomában című portréfilmet, ahol a rendező is megszólal. Ezenkívül lesz egy fotókiállítás is különleges és ritka képekkel, valamint Bud Spencer- és Terence Hill-ajándéktárgyvásár is. Lezárásként pedig a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar ad egy erős és mindent lebíró akaratú koncertet, a páros filmjeinek legjobb dalaival. Természetesen lesz hagymás bab is.
 
Mi ez? EUnderground Fesztivál
Mikor lesz? Szeptember 9.
Bővebben?
Az EUnderground egy ingyenes nemzetközi kulturális fesztivál, ahol az 1945 és 1989 közötti kelet-európai ellenkultúra lesz a középpontban, koncertekkel, kiállításokkal, filmklubbal, vetítésekkel, táncházzal, workshopokkal és különböző előadásokkal megspékelve.
 
 
Az állandó programok pedig: hétfőnként Pepita Party és Játszóház a kicsiknek, az analóg szerelmeseknek havi Lemezbörze, illetve a trendi arcoknak hétvégenként Gardrób Közösségi Vásár.
 
Szóval nincs más hátra, mint irány a Dürer! Nyáron is.
 

Helyszín