Pécs befűzi az oktatófilmet

Pécs befűzi az oktatófilmet

Breakbot / Október 12. / Société

„Van egy tűzforró állópontja az elektronikus zenéknek, amitől – stílusok, korszakok és trendek ide, vagy oda – minden jó ízlésű partystában elindul valami és menthetetlenül megtörténik: A DISCO.”
 
A Pécsi Est brigádja először hozza el Magyarországra a világ diszkó irányvonalát újraalkotó prófétát,
magát Breakbotot.
 
A párizsi Thibaut Jean-Marie Michel Berland elmondása szerint japán animéken nőtt fel, majd eredetileg 3D animációkkal foglalkozott, ráadásul meglehetősen sikeresen. Fiatalon több díjat is nyert már, amikor egyszer önmaga szórakoztatásából csinált egy remixet, ami valahogy fogta magát és a Grammy-díjas Justice-nál landolt. Így lett tíz éve olyan kultikus előadók mellett, mint a Daft Punk, Cassius, Myd, Mr. Oizo és SebastiAn, az Ed Bander Records egyik legnagyobb, legígéretesebb csillaga. Tagadhatatlan, ennek a kiadónak az ezredfordulótól kezdve hatalmas szerepe van a francia electro/house alapvető megváltozásában. A „Diszkójézus” azóta sem tétlenkedik, a pályája töretlenül ível felfelé, és sorra jelenteti meg legújabb alkotásait. Nem állnak távol tőle a szokatlan, vagy éppen érdekes dolgok sem. A „By Your Side” című anyag előfutára például egy csokoládéból elkészített lemez volt. Nagy Disney-rajongó, „Star Tripper” című dala szerepel a Disney Star Wars albumán is. Zenéjének alapja a francia house, nu-disco és funk elegyeiből indul, a patikamérlegen kimért komponenseket mesterszerűen gyúrja össze, így a siker egyértelműen garantált. Zenéje általában nagyon vidám és leginkább pozitív energiájú, elmondása szerint próbálja balanszban tartani a hangulatát.
 
A pécsi szervezőcsapat mindig is szívügyének érezte a nagybetűs DISZKÓ minőségi tálalását, ennek eleget téve jön létre ez a parti is. Először a helyiek készülnek fel a mulatságra, majd másnap Budapest is megkapja a magáét.
 
Mindezek mellett az estének lesz két belga vendége is, Mona Lee, aki megvillantja nekünk csodálatos hangja mellett a dj-tudását, csak úgy, mint a vele érkező Nadine Adjani is. Visszakanyarodva kicsit a pécsi szálra, természetesen a város is képviselteti magát az eseményen. A Beatwixt csapatából érkezik a legfrissebb dj duó, BØC b2b Levkō, Brsk és Illben.
 
Az ellenállás hasztalan, ezen a bulin az elejétől a végéig ott kell lenni és hagyni, hogy a feszes ritmusokra a lábunk tegye, amit tennie kell. Egy szó mint száz, úgy tűnik, hogy végre megtörténik az, amire millió oldschool diszkós várt és reméljük, hogy az est elindíthat egy forradalmat a hazai elektronikus zenében is.