Petruska Hídja

Petruska Hídja

Április 6-án a Muzikumban!

A fiatal magyar dalszerző új kiadvánnyal jelentkezik áprilisban. A Híd című EP egy játékos kísérletezés régi és új szerzeményekkel, afféle tranzitállomás a Kapunyitó és a készülő harmadik nagylemez között. Az est különleges vendége, a Csík zenekarból ismert Kunos Tamás brácsajátékával garantáltan felfrissíti a kedvenc dalokat.
 
 
 
Petruska András – ének, gitár
Temesvári Bence – hegedű
Kunos Tamás – brácsa
Szeder – ének
 
Vendég:
Demény Gergely – akusztikus gitár
 
 
Demény Gergely a magányos trubadúrok sorát gazdagítja, annyi különbséggel, hogy ő nem a hangjával mesél. 
Sajátos játékstílusával, önmagán keresztül kalauzol el minket a legmélyebb emberi érzelmek világába.
 
 
Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték. 
 
2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A konceptalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014-es Top 10-es listájára is felkerült. 
 
2016 tavaszán jelent meg Petruska második nagylemeze. A Kapunyitó című albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A kiadványt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta.
 

Jegyekért katt ide!

Az eseményért pedig a képre!

Helyszín