Semmi sem lehet annyira menő augusztusban, mint a Sziget!

Semmi sem lehet annyira menő augusztusban, mint a Sziget!

Érzed már a pezsgést? A buli mindjárt indul!

26 év, több mint kilencmillió fesztivállátogató, sok ezer előadó, megszámlálhatatlan őrületes buli, szerelem és egymásra találás... ezek a Sziget-indexek. A legenda pedig idén is folytatódik, hiszen a 2019-es hepajra már több száz mainstream és underground favorit nyomott igent, hogy a fesztiválköztársaságban újra végigpöröghess egy hetet. Érzed már a pezsgést? A buli mindjárt indul!
 
Nyári este, l’amour, no para, aperol spritz és vodka-narancs, hiperjófej arcok a világ minden tájáról, no meg a nyár felejthetetlen partijai. Ismerős? Naná, hogy Közép-Európa egyik legkedveltebb fesztiváljáról van szó, nevezzük azt Island of Freedomnak vagy éppen Sziget Fesztiválnak. Ez az a hét, amikor az Óbudai-sziget izgalmas álomvilággá alakul, hogy egy pár napra kiszakadhass az életedből. Az idei eseményre ráadásul régóta vágyott nagy nevek is érkeznek, így láthatod például végre a világ jelenleg legjobban kereső szupersztárját, Ed Sheerant muzsikálni. A 28 éves, egyébként friss házas, háromszoros Grammy-díjas fiatalember pár éve egy pillanat alatt varázsolta el a világot, megnyitva a kapukat egy teljesen új popzenei generációnak, és ez a mágia továbbra is töretlen, akárhányszor felcsendül tőle egy-egy nóta, milliók éljeneznek rá. Ráadásul Edet nem csak a zenéjéért imádják világszerte, hanem a humoráért is (csekkoltad már az instáját?). Persze nem csak lágy popdallamok lengik majd be az augusztusi estéket. A rockzene színeiben a Nirvana-örökség keresztes lovagja, Dave Grohl érkezik a mára szintén legendává vált Foo Fighters csapattal, hogy megpörgesse a karcos rock & rollért dobogó szíveket. Mr Grohl amúgy a kemény rocker látszat ellenére igenis mókás és érzelmes fickó; pár éve például elárulta, hogy az anyukája azért nem szerette volna, hogy sztár legyen, mert félt, hogy összejön Madonnával. Kevésbé vicces, ám annál meggyőzőbb zenét játszó úriemberekből áll az idei Sziget nagy várományosa, a Twenty One Pilots, akik amúgy most először érkeznek majd hazánkba, hogy becsempésszenek egy kis amcsi kertváros-feelinget a magyar nyárba. A dallamos rapet egy kis crazyness oldja, a fellépők listáján ugyanis ott díszeleg az elmúlt évek ifjú DJ-fenegyereke, az a Martin Garrix, aki még bőven tini volt, amikor már a fél világ önkívületben dance-elt a számaira. És ez nyilván most sem lesz másképp, a Szigetet is táncra bírja majd. Ha pedig már ott vagy, ne maradj le a a skót indierock nagyjairól sem, Franz Ferdinandék idén már nagykorúak, ennek örömére pedg tuti, hogy slágerparádéval készülnek majd!
 
De ne feledd, a Sziget nem egyszerűen csak egy zenei fesztivál, itt sokkal többről van szó: a Sziget egy fogalom, a Sziget egy élő legenda. Engedd hát szabadjára a fantáziádat, és őrülj meg pár napra!
-kurczorsi-
 
 

Helyszín