Suicidal Tendencies (USA), Action, Bandanas @ Budapest Park

Suicidal Tendencies (USA), Action, Bandanas @ Budapest Park

Egy év szünet után, június 24-án ismét Budapesten aprítanak Mike Muir-ék. Thrash/hc/crossover-magasiskola.

Az elmúlt öt évben mindössze egyszer került el minket a Suicidal Tendencies: 2010-ben az akkor harmadszorra költöző, időközben tragikus körülmények közt bezárt West-Balkán, 2011-ben a Sziget, 2012-ben és '13-ban pedig a megboldogult és Barba Negra Track-ként inkarnálódott Zöld Pardon látta vendégül a crossover keresztapját, Mike Muir-t és aktuális társait.

Tavaly kimaradt a menetrend szerintivé váló vizit, ebben nyilván szerepet játszott a dobos-hercehurca (a nem evilági képességeekkel bíró, dzsesszből érkező Eric Moore helyére egy rövid időre a mars voltás Thomas Pridgen ült, de aztán mégis visszatért a némiképp túlsúlyos géniusz) és a basszer, Tim Williams halála (őt azóta egy Michael Morgan nevű fickó pótolja).

A főnök gondosan ügyel arra, hogy a ST mindenkori gárdája magasan képzett muzsikusokból álljon, a banda ezzel mindig ki is lógott a hc-szcénából. Dejszen a Suicidal nem is szimpla hardcore: Mike Muir-nak jelentős szerep jutott a metal és a hc sokáig elképzelhetetlen párosításában, azaz a crossover életrehívásában.

Bár a 2013-as 13 c. anyag óta nem rukkoltak elő friss lemezzel, június 23-án ismét visszatér a csapat a magyar fővárosba. Nem meglepő, hogy szeretnek felénk járni, a Suicidal Tendencies-t régóta nagy kultusz övezi itthon, Muir-ék minden alkalommal meghatódnak a mérhetetlen szeretettől, amit itt kapnak. A bulinak ezúttal a Budapest Park ad otthont. Előzenekarok: Mike Muir első számú hazai helytartójának, Tizinek évtizedes brigádja, a Bandanas és a leghíresebb magyar hc-kolónia, az Action - persze Szaszával az élen. - V.G.