Szabó Balázs Bandája a Budapest Parkban - szezonnyitás különleges koncerttel

Szabó Balázs Bandája a Budapest Parkban - szezonnyitás különleges koncerttel

2999

Nagyszabású koncertre készül április utolsó csütörtökén a Szabó Balázs Bandája: ők nyitják a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park idei programját.

A koncert jelentőségét tovább emeli, hogy a multiinstrumentalista muzsikus és zenekara csaknem félév kihagyás után ezen a napon lép fel először Budapesten, a különleges alkalomra pedig több meglepetéssel is készülnek: a koncert egyik vendége Sárik Péter jazz-zongorista lesz, illetve két év után először kerül a koncertműsorukba új, korábban nem játszott dal. A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző csapatot egy különleges vendég egészíti ki a koncerten: Sárik Péter Artisjus- és Fonogram-díjas zongorista-zeneszerző, a hazai jazz színtér kiemelkedő alakja, akivel a közösen eljátszott “Miért pont ezt” című dalt, és annak videóját vasárnap óta a közönség is nézheti, hallgathatja a zenekar felületein. Sárikon kívül a Four Bones Quartet harsonazenekar is csatlakozik a fellépők sorához a Budapest Park színpadán április 28-án, akik a tavaly decemberben megjelent Újracsalogató megcsalogató című albumon is közreműködtek már (a lemez a zenekar első, Megcsalogató című albumának újragondolása).
 
A rajongók számára örömhír, hogy a zenekar itt mutatja be első dalát is a 2014-es Élet elvitelre album kiadása óta, amely 2015-ben Fonogram díjat is kapott. Az elmúlt időszakban - gyakorta teltházas turnéállomások hosszú sora után - rövid alkotói szünetet tartott az ötfős csapat, amely során számos új dal született, ezek közül az első készre gyúrt darabot mutatják be most a Budapest Parkban. A hangulat bemelegítéséről egy kiváló fiatal énekes-frontember és csapata, a Lóci játszik gondoskodik majd. 
 

 

Helyszín