Pulyka melle, malac körme, legyen ez az éjjel görbe!

Pulyka melle, malac körme, legyen ez az éjjel görbe!

Szilveszteri mulatságok speciálba!

Ha akarod, ha nem, az év utolsó napján akkor is csatakon lesz az egész város. Pezsgős jókedv s rózsás hangulat ádáz bódulatában hányhatjuk-vethetjük az ez évi szummánkat, miközben féllábbal és négy szemmel már a jövőbe tekintünk. Van, aki egy jó kis koncerten, akad, aki a legnagyobb bulikákban, lesz aki szofisztikált módban, végül úgyis csak az afteresek maradnak. Megmutatjuk, hová érdemes. Adjon Isten, ami nincs, ez új esztendőben!

 

#KONCERT

Bemelegítésnek tökéletes alkalom lesz kedvenc túlfűtött dívánk, Péterfy Bori megmozdulása, aki Love Bandjével príma szilveszterindítót dörrent az A38-on.

Ha túl alter a néni, akkor a könnyedebb hangzások szerelmeseinek a Barba Negrában a Kowalsky meg a Vega mutat pimasz grimaszt az óévnek.

A város legfrankóbb szupercsapata, a Budapest Bár pedig a MOMkult színpadán fog egy jó nagyot húzni, reméljük, te is.

 

#PARTY

Vannak, akik az orbitális dáridóra esküsznek, ahol elhangolt gitárok és hamis frontemberek helyett gombnyomásos lemezlovasok szórakoztatják kedvenc slágereiddel a tisztelt közönséget.

Hogy pl. mit kínál az Akvárium? Kollektív időutazást a 90/2000-es évekbe! A Necc Partyn tutira a legocsmányabb dalokra rophatod majd, miközben két toaletthasználat közt óbégatva átbotorkálhatsz a távolabbi termekbe is, ahol mondjuk a korszak ikonikus filmslágerei csendülnek fel illusztris filmsztárok képmásainak társaságban. Most komolyan, mi ez, ha nem a Kánaán?!

Másik ünnepelt megborulós helyünk Instant élményeket kínál a város legpazarabb évbúcsúztatóján, ami már szilveszter előtt egy héttel elkezdődik, hogy az utolsó napon a Random Trip rajtoltassa el a héthatárra szóló hacacárét az Akácfa utca ingoványos falai közt.

Ha kicsit mélyebb basszusokat kívánsz a karácsonyi malacsült ledolgozásának érdekében, akkor nyomás az A38, hiszen a Next Level és a Bladerunnaz thai masszázsnőket megszégyenítően rezgeti át az egész tested dubstep, dáré, trap, miegymás kíséretében. Ugrabugra!

Ha még több csavarásra és BPM-re lenne szükséged, akkor a Dürer a te helyed, ugyanis egy éjszakára megáll majd az idő, hogy teret engedjen a határtalan hallucinációknak. Lesz itt minden, ami pszichedelikus: jó öreg goatrance, reszelős progi, fullos psytrance és pattogós darkpsy a leghipnotikusabb DJ-kel.

Van, akinek ez már sok, de mégis szeret tapicskolni és vizet inni, azoknak tökéletes választás lehet a Deadcode által szervezett gigantikus technóbanzáj a Hungexpo területén, stílusosan The Advent szettjének aláfestésével.

Másik négynegyedes opció a The Debut elektronikus táncdalfesztiválja a megújult Cinema Hallban a legnagyobb hazai lemezesekkel.

Mit szólnál, ha lenne egy olyan buli a városban, ahol levetítik a Vissza a jövőbe 2. részét, miközben neonáztatta szintihullámokon süvíthetnél egy Delorean fedélzetén?! Hát van, tessék: irány a TRIP Hajó! Időutazás és nők, na meg 1.21 század gigawatt!

 

#KIFINOMULT

Vannak, akik totál kibuknak a sok felhajtáson, a sok pufogtatáson, a reggeli órákban buszmegállókat telibevizelő félzombi tintásokon, kivillanó bokájú ordítozó tinicsordákon, karácsonyra kapott kabátokra kiloccsanó pezsgőmaradékon, a beszállító számával elhagyott iPhone-okon, riadt kutyusokon, fejcsóváló kisnyugdíjasokon, olcsó lányokon és drága fiúkon. Nekik visszafogottabb ünneplést ajánlunk, mert így is lehet!

Jazz Szilveszter a Budapest Jazz Clubban a legnépszerűbb előadók koncertjeivel (Harcsa Vera, Pocsai Kriszta, Bágyi Balázs, Oláh Kálmán…), hajnalig tartó jam sessionökkel és a klub gasztrocsapata által megálmodott, nagy műgonddal készülő ételkülönlegességekkel. Yeah!

Ha bluesrajongó vagy, vagy csak csíped az igényes és élő gitárzenét, akkor válaszd az IF Cafét, mert Fekete István és a Turnaround Blues jó kis muzsikával és négyfogásos vacsorával vár.

A Fonó Budai Zeneház Folk Szilvesztere az Erdőfűvel és erdélyi vendégeikkel, na meg persze egy óriási táncházzal kíván boldog újévet. Népzene minden mennyiségben, mulass jól!

Ha egyáltalán nem akarsz semmilyen zenebonát, de mégis kimozdulnál és még kulturálódnál is, akkor vedd célba a Katona József Színházat, ugyanis olyan darabokat nézhetsz meg, mint a A két Korea újraegyesítése, vagy az Ürgék.

 

#ALPÁRI

Ha teljesen hardcore-ban akarod megtolni az uccsó éjjelt, ami soha nem fog véget érni, akkor tudod: Suttyódiszkó! A legalpáribb szilveszteri megahepaj az egybenyitott Supersonicban lesz, ahol igazi búcsúhangulat vár zenén innen és túl: egy kis rave, Viva Hits, nu metal, mulatós, trance, rockdiszkó, falunapi slágerek, pop punk, egyszóval basszus, ütemek és melódia.

Nem akarjuk megsérteni Főnököt és farkasfalkáját, de az agrometál besorolás súrolja az alpári kategóriát, viszont tutira nagyobb bulit ígér, mint bármi más a városban. Immáron már a VI. Akela Szilveszter fog bekövetkezni, ahol a fémes farkasüvöltések és alkoholos bögrék koccanó csilingelése közepette teheted magad totálra az S8-ban. Hív a metál, hív a rock!

Queer Pop Paradise! Torokszaggató kielégülés, csöpögős csillám-menetek és neonban forralt (k)éjcafatok színezik át a glamízű éjszakát a Toldiban. 18 alatt ne. Bevállalósaknak de.

Az idei év legideálisabb és legfenomenálisabb eseménye biztosan a MOM Sportban lesz! Álljon itt egy illusztris lista, aminek elolvasása után nem lesz kérdés, hol köszöntöd az újévet: Zoltán Erika, Zalatnay Cini, Szűcs Judith, Kiki, Delhusa Gjon, Bódy Magdi, Marcellina, Bestiák, V-Tech, Sipos F. Tamás. Valamint a DJ-k: Dévényi Tibor, B. Tóth László, DJ Dominique, Klamancsek Krisztián. Ez a Retro Rádió Szilveszter. Ennyike.

 

#AFTER

Mindig vannak, akik erősebbek, kitartóbbak, strapabíróbbak, mint a többiek, akik már félúton elhullanak. Nekik az after jelenti a megváltást, a gúvadt tekintetek mindig pörgő tulajdonosai és a fáradhatatlan bulikirályok számára január 1. nem egy hideg, csípős, fájó nap, nem. Az új év kapuja maga a paradicsom, ahol az elmúlt év viszontagságainak bent maradt frusztrációit táncolhatják ki magukból a mindenre elszánt #afteresek.

Az Ötkertben a CityMatiné mediterrán levezetése a legfainabb rezidensekkel garantálja a soha véget nem érőset, az Analog Music Hallban pedig a MemoryLand vár egy igazán fenséges duhajkodásra.

Adjon Isten, ami nincs, ez új esztendőben!