TAMIREL LEMEZBEMUTATÓ

TAMIREL LEMEZBEMUTATÓ

MÁJUS 17-ÉN AZ A38-on

„Elképesztően sármos, megnyerő és szimpatikus fiatal zenekarok, a magyar szcéna jövőjének izgalmas, meghatározó hangjai lépnek fel ezen az estén a TAMIREL együttessel a főszerepben, akik nagyszabású lemezbemutatót tartanak remek vendégeikkel." – drMáriás
 
 
A Riba Gergely által vezetett TAMIREL zenekar a Pink Floyd és a Porcupine Tree új hullámos art/psychedelic rock vonalát követve, műfajában Magyarországon egyedülálló zenei irányzatot képvisel. A 'You And The World' - bár hivatalosan a zenekar második albuma, - mégis inkább elsőnek nevezhetnénk, hiszen a tavaly megjelent 'In Acoustic Sessions From The Rose Hill Studios', nem más mint a most megjelenő lemez számainak akusztikus változata. Az új albumról két számot már ismerhet a közönség, ugyanis a 2016-ban klippel debütáló 'Somedays' és a tavalyi úgy szintén klippes 'All Seasons In The Sky' már hallgathatóak egy ideje.
 
 
A 'You And The World' eredetileg a 'The Dark Side Of The Mood' címet kapta volna, ez alatt a munkacím alatt íródott és készült a lemez több mint 5 éven keresztül. Az album zeneileg és szövegileg is koncepciózus jellegű. Központi témája végig követi, hogy egy mély depressziós állapotból, hogyan képes az egyén kitörni és boldogságot lelni az élet által adatott egyszerű örömökben.
 
 
A felvételek zöme a Zengőkert Studióban készült Bánházi Gábor kezei alatt. Érdekesség, hogy a lemez keverése itthon elsőként, kizárólag napenergia felhasználásával készült.
 

Helyszín