Tűzijáték páholyból a Lóci Játszik zenekarral

Tűzijáték páholyból a Lóci Játszik zenekarral

Augusztus 20-án visszatér az A38 hajóra a Ki Mit Tube-ból és a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenéjéből megismert Lóci Játszik.

Utoljára áprilisban játszottak a kultikus szórakozóhelyen, melyről a zenekar névadója és egyben frontembere csupa pozitív emléket őriz.

Azt az izgatottsággal teli örömöt, hogy amikor koncert előtt 10 perccel elhúzod egy kicsit a függönyt, már ott áll több száz ember, várva hogy elkezdődjön az este” – mondja Lóci. „Emlékszem, hogy az első két számnál fel sem fogtam, hogy mi történik, a harmadiknál meg elérzékenyültem, hogy ennyien ott vannak, és aztán döntöttem úgy, hogy végül is lassan akár el is lehetne kezdeni élvezni azt a pillanatot, amiért éveken át küzdöttél (nevet). Mert egy teltházas A38 abszolút ilyen pillanat.”

Az augusztusi tetőteraszos buli egy komplett audiovizuális élményt nyújt majd az odalátogatóknak, hiszen a koncert félbeszakad a szokásos ünnepi tűzijáték kedvéért, melyet a nézők egy full panorámás, gyönyörű helyszínről, tülekedés nélkül tudnak megtekinteni.

„Egyszerre leszünk a tűzijáték előzenekara és utólemezlovasa is, így nem hiszem, hogy mi fogunk előreszaladni a legjobb helyekért, hanem majd inkább a hátsó sorokból, összeölelkezve megtekintjük az égi tüneményt. Miközben persze pacsizunk mindenkivel!” – ecseteli lelkesen a frontember.

A különleges alkalomra még további meglepetésekkel készül a csapat.

„Szeder-Szabó Kriszti természetesen ismét tiszteletét teszi a színpadon, hogy megint teljes pompájában szóljon a Szociálisan érzékeny dal. Lesz egy kiváló új slágergyanús programdarab is, a Nem táncolsz jobban, mint én, illetve a közönség sorait zenészhaverok is erősítik, így ott is lehet majd ismerős arcokra bukkanni.” – tudjuk meg Lócitól.

A zenekarnak elkészült vadonatúj klipje is, mégpedig a Cseh Tamás Program által támogatott első nagylemezükön található Ó nincs című dalra. A hátteret a hétköznapi Budapest utcái adják.

„Nem egy menő Budapestet akartunk bemutatni, hanem egy emberközeli XIII. és II. kerületet” – folytatja Lóci. – „Átlagos helyszínek, átlagos szereplők: barátok, a büfés, akihez járok szendvicsezni, Cica néni, akinél ebédelek, és persze a zenekar. A dal maga egy nagy panaszkodásnak indult, de végül inkább azt írtam meg, hogyan lehet felszabadultan világgá kürtölni, hogy egyedül vagy. Kicsit olyan, mint Louis Prima I ain’t got nobody című slágere.”

A klip rendezője Takács Gábor, operatőre pedig Baranya Ákos volt.

Lóci Játszik Tűzijáték Special

A38 Hajó tetőterasz, 2015. augusztus 20. este 8 óra

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/508618119286964/

/
Boom Production/