VálaszÚt: Kezdődik - új EP, márciusban indul a turné

VálaszÚt: Kezdődik - új EP, márciusban indul a turné

Március 1-én jelent meg a VálaszÚt zenekar legújabb “Kezdődik” című EP-je, a EDGE Records / Hammer Music gondozásában, digitális formában.

A zenekar 2016-os tavaszi klubturnéjának nevét viselő minialbumon három dal hallható. A címadó “Kezdődik” erőteljes és markáns hangzásával már ismerős lehet a srácok tavaly megjelent “Mindenen át!” című nagylemezéről.
 
 
Az EP-n helyett kapott még egy régebbi VálaszÚt sláger, a “Van még esély” új, akusztikus változata, mely a koncertek kihagyhatatlan darabjává vált. A harmadik dal, a The Beatles “Eleanor Rigby” című klasszikusának feldolgozása, ami a VálaszÚt felfogásában teljesen más hangulatot és dinamikát kapott.
 
Szebelédi Zsolt gitáros, énekes a következő gondolatokat osztotta meg a felvétellel kapcsolatban:
 
„Az évek folyamán hallottam pár Eleanor Rigby feldolgozást, főleg angol-amerikai bandáktól. Az a tapasztalat, hogy a bandák többsége vagy nagyon zúzóssá, vagy nagyon nyálassá formálta a dalt. Mi megpróbáltuk az eredeti dallamvezetést és hangulatot is úgy megtartani, hogy közben zeneileg valami pluszt is hozzá lehessen tenni, rockosítani. Szerintem ütős lett!”
 
 
A “Kezdődik” klubturné 2016 március 4-én indul a budapesti BackStage Pub-ban és a tervek szerint május végéig fog tartani. A VálaszÚt honlapjára folyamatosan kerülnek fel a koncertdátumok. A "kettő az egyben" jellegű turnényitó buli egy akusztikus műsorral indul majd, ahol a líraibb, bensőségesebb dalok szólalnak meg, majd ezután jön a szokásos hangos rock koncert, benne az új EP dalaival.
 
A VálaszÚt zenekar a közeljövőben egy az új albumhoz kapcsolódó klipet, az év második felében pedig már új felvételeket ígér a rajongóinak.

Helyszín