Völgyválasz

Völgyválasz

Művészetek Völgye / Július 19.-28.

Július 19. és 28. közt újfent megtelik a Művészetek Völgye tündérszép leányokkal és mezítlábas legényekkel, tarkabarka kavalkáddal, immáron 29. alkalommal. A milliónyi cifra programot még felsorolni is kacifántos, bármerre néz az emberfia, valamilyen páratlan eseménybe cseppen. Zene, képzőművészet, színház, gyerekprogramok, kiállítás és vásár. Kölyköknek zsúr, fiataloknak tivornya, idősebbeknek hacacáré. Rocksztárok lévén minket persze a muzsikaszó érdekel legfőképp, amiből ugye sosincs hiány a Völgyben:
 
A temesvári születésű, de Németországban élő Alice Francis és triója eklektikus stílusegyvelege a hiphop, swing és nu jazzes elektronika fúziójából születik, őket a második napon – július 20-án, szombaton – lehet elcsípni a Völgyben, pontosabban a hegyen a Panoráma Színpadon. Tuti buli!
 
A szerb trombitaművész és rezesbandája a harmadik napon – július 21., vasárnap – fognak a fúvókákba süvíteni: a Boban Marković Orkestar világi örömzenéje vagy örömökkel teli világzenéje biztosan a legzárkózottabbakat is táncra perdíti, ráadásul Palya Bea vendégszereplésével, kezdődhet is a tánc!
 
A hetedik nap – július 25., csütörtök – megpihenés helyett egy sztárfellépő lesz a lényeg: a brit indie rock trió, a 2012-ben alakult, de rá egy évre már az angliai Reading Festival BBC Introducing színpadán játszó Amber Run, akiknek eddig két albumuk jelent meg, legutóbbi még viszonylag friss („For a Moment, I Was Lost”)... finom kis elvont melankólia rockos felhangokkal, szóval tökéletesen illik a völgyhangulathoz.
 
A fesztivál utolsó napján – július 28-án, vasárnap – pedig egy igazi dance-legenda, a trip hop-, drum and bass- és rockzenei hatásokkal is operáló bristoli Kosheen lesz, Sian Evans főszereplésével. Ki ne emlékezne a számtalan verziót megélt „Hide U” töredezett dáréritmusaira, vagy a „Catch” digitális alapokon nyugvó emocionális áriával támogatott diszkóhullámzására… a 2000-es évek megelevenedik Kapolcson, és te ott leszel. Ennyi.
 
Persze a hazai pályán is megvannak a magunk kihagyhatatlan csillagai: Anna & The Barbies, Quimby, Bohemian Betyars, Csík Zenekar, Random Trip, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Margaret Island, Elefánt, Vad Fruttik, Irie Maffia, 30Y, Kiscsillag…
 
Készülj, Kapolcs, toljad, Taliándörögd, vonyíts, Vigántpetend!
 

Helyszín

Jegyvásárlás