A Valóság, Hit és LéleK rejtett csodája

A Valóság, Hit és LéleK rejtett csodája

A VHK zenekar egyik alapító tagjának könyve

Czakó Sándor, Grandpierre Attilával és barátaival alapította meg a Vágtázó Halottkémek zenekart 1975-ben. Kezdettől fogva belülről fakadó zenét játszottak, teljesen szokatlan, egyedi és archaikus zeneértelmezésben. A most megjelent könyvben a zene által létrehozott csodának a megtapasztalásához vezető utat próbálja a szerző az olvasó elé tárni egy underground zenekarral létrehozott és megtapasztalt élmény alapján.
 
Idén 30 éve, hogy megnyílt a legendás Fekete Lyuk, az évfordulóról kiállítással emlékezik meg a Kiscelli Múzeum. A december 18-tól látogatható kiállítás egyik kapcsolódó, felvezető eseménye a könyv bemutatása.
 
Vajon képes-e elménk a hétköznapi érzékelésen alapuló racionális leképezés nyújtotta véges dimenziók kitágítására?
Nyithat-e új távlatokat a lélek erőforrásainak hatékony kiaknázása, amit agyműködésünk és lelki folyamataink kapcsolatának összehangolásával érhetünk el?
Ezekre a kérdésekre próbál választ adni a 80-as évek kultikus underground zenekarának egyik alapítója különleges varázsuk elemzésével és népszerűségük titkának feltárásával.
Reklám- és marketingtevékenység nélkül érték el sikereiket, rendszeresen több ezer néző előtt léptek fel itthon és külföldön egyaránt.  
A titok a zenekar egyedülálló alkotási folyamatában rejlik, amellyel különleges lelki azonosulási élményt, illúziót idézett elő. A könyv egyedi értelmezést ad az emberi agy sajátos működési lehetőségeiről, amelyek a katartikus hatást kifejtő alkotási folyamatok során valósulhatnak meg.