Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő - Egy modern uralkodó élete

Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő - Egy modern uralkodó élete

Felvirradt a nagy nap... szeptember 9. van, ezzel II. Erzsébet megelőzte üknagymamáját, Viktória királynőt az uralkodóként töltött napok számában, ezen apropóból különösen aktuális az Alexandra Kiadó kötete.

Szeptemberben történelmi pillanat érkezik el: II. Erzsébet válik a leghosszabb ideje trónón lévő brit uralkodóvá. A ma élő britek nagy rész az ő uralkodói időszakában élte le életét.

Amióta 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képest a világ leghíresebb uralkodójáról? A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra fellebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintattal és eleganciával vezette át hazáját és a Nemzetközösséget az elmúlt hatvan év minden háborúján és zűrzavarán. Az Erzsébet, a királynő - Egy modern uralkodó élete című kötet minden részletében hiteles, mégis olvasmányos és szórakoztató közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról, a tévé képernyőjéről ismerhettünk - egy kivételes személyiségről, aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi kötelességét, bármit rójon is rá a munkája és a családja.