Székely Petra: Miért is lenne jó kedvünk? - Az ARC-kiállítás I. helyezettje

Székely Petra: Miért is lenne jó kedvünk? - Az ARC-kiállítás I. helyezettje

Az idei ARC-kiállítás legjobb plakátjának Székely ...

Az idei ARC-kiállítás legjobb plakátjának Székely Petra Miért is lenne jó kedvünk? című (képünkön), az utóbbi néhány év legmegrázóbb magyar eseményeit felelevenítő grafikáját találta a zsűri, az alkotó a többi díjazottal együtt pénteken a Szépművészeti Múzeumban vehette át a kitüntetéssel járó ajándékokat.

Idén a megadott főtéma is a szólásszabadsághoz kapcsolódott, a Himnusz második sora a "...Jó kedvvel, bőséggel..." - mint mondta - végtelen lehetőséget és jelentéstartalmat rejtett magában.

Geszti Péter az ARC egyik alapítójaként azt kívánta minden alkotónak, leendő pályázónak és a közönségnek egyaránt, hogy mindig képesek legyenek megőrizni kritikai gondolkodásukat és nyitottságukat, amelyre maga az ARC is törekszik.

A díjátadón kiemelték a zsűri munkáját, amelynek az elbírálás során elsődleges szempontja az volt, hogy az adott grafikában mennyire szellemes vagy találó eszközöket használ a pályázó üzenete közvetítésére. Idén a zsűriben Bakos Gábor, Bakos Katalin, Bodó Balázs, Enyedi Ildikó, Finta Sándor, Gellért Emese, Gerényi Gábor, Karsay Dorottya, Papp Ádám, Rév Marcell, Román Balázs, Smucz Katalin, Szoboszlay Péter, Tóth Andrej és Závada Péter foglalt helyet.

A II. helyezett Holányi Katalin: Jó kedv c. alkotása lett, a III. pedig Császár Norbert: Mese c. rajza. Mindkettőt - akárcsak az összes többi nevező munkáját - a http://www.arcmagazin.hu/arclap/ oldalon lehet megtekinteni.

Forrás: MTI