Élet-mentés - Szabó Nil új filmje tavasztól a mozikban

Élet-mentés - Szabó Nil új filmje tavasztól a mozikban

Ha minden igaz, még a tavasz folyamán bemutatásra ...

Ha minden igaz, még a tavasz folyamán bemutatásra kerül az a film, amit a TSA-K Műhely kis költségvetésből Vass Gábor producer (operatőr) támogatásával forgatott 13 nap alatt. Mit érdemes tudni az Élet-mentésről?

A film:

A történet főhőse, Karcsi (Szarvas Balázs) egy teljesen hétköznapi srác sok (szerelmi) csalódással a háta mögött. A legutóbbi kudarca után találkozik egy titokzatos idegennel, aki különleges képességgel ruházza fel.
És ahogy minden mesében lenni szokott, ezután nem sokkal megismerkedik a Nagy Ő-vel, Enikővel (Szilvási Judit) is, akihez félénk természete miatt nem mer közeledni.
Vajon a rejtélyes képessége elegendő-e ahhoz, hogy megszerezze az áhított nőt?
Karcsi életének melyik területein változtat, vagy egyáltalán változtat-e, vagy minden magától változik/megoldódik?
A film egy könnyed és szerethető történet, amelyben helyet kap szerelem, barátság, humor és misztikum is.
Az alkotást előreláthatólag 2014 tavaszán mutatják be a hazai mozik.

A készítők:

A TSA-K Műhely közel 10 éves amatőr filmes múltra tekint vissza. 2005 óta 4 rövidfilmet, egy 1 órás „majdnem” nagyjátékfilmet, több videoklipet és reklámfilmet is készítettek
A független filmes társulat központi figurája, Szabó Nil (forgatókönyvíró, rendező, vágó) 2013 nyarán úgy döntött, hogy a 2008 óta a fiókban porosodó forgatókönyvét vászonra viszi. Azt is elhatározta, hogy most jobb minőségben forgat, minőségi eszközökkel, és tehetséges, fiatal színészekkel. Ehhez nyújtott segítséget Vass Gábor (producer, operatőr), aki biztosította a felmerülő költségeket. A film állami, és céges támogatások nélkül, saját pénzből, minimális költségvetéssel készült.
Az előzetes különlegessége, hogy Kulka János narrálja a videot.
A jövő és a célok:

Az Élet-mentés című mozi azt hivatott megmutatni, hogy a TSA-K Műhely minimális pénzből, kreativitással képes létrehozni egy egész estés filmet. A távlati célok között természetesen az szerepel, hogy minél jobb minőségben tudjon dolgozni a csapat.
Látványosabb, szórakoztatóbb filmekkel kívánják megajándékozni a nézőket.
Szabó Nil már írja is a legújabb forgatókönyvét, ami szintén nagyon izgalmas és különleges történetnek ígérkezik.


www.facebook.com/eletmentesfilm