Denis Villeneuve rendezi a Szárnyas fejvadász folytatását - Rick Deckard szerepében Harrison Ford

Denis Villeneuve rendezi a Szárnyas fejvadász folytatását - Rick Deckard szerepében Harrison Ford

Jó ideje kering a pletyka a cyberpunk-hívek körébe...

Jó ideje kering a pletyka a cyberpunk-hívek körében: jön a Szárnyas fejvadász folytatása. A Ridley Scott-rendezte 1982-es klasszikus a műfaj egyik alapjának, sőt, előfutárának számít, a sztori jelentősen merít Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből. A The Hollywood Reporter legfrissebb híre szerint a mendemonda igaz, mi több, a rendező is megvan: Denis Villeneuve (Fogságban, Enemy, A sivatag románca, stb.) lehet a történet folytatásának rendezője, a sci-fiben Harrison Ford ismét Rick Deckard szerepét játssza.

A produkció az Alcon Entertainment gyártásában készül. A forgatás 2016 nyarán kezdődik. A forgatókönyvön, amelynek eredeti ötlete Hampton Fanchertől és Ridley Scott-tól származik, Fancher és Michael Green dolgozik.

Az új történet évtizedekkel a Szárnyas fejvadász befejezése után veszi fel a fonalat. Az eredeti filmben Ford alakította a "szárnyas fejvadászt", aki lázadó replikánsok, néhány éves élettartamú androidok után nyomoz a "gépeket" gyártó Tyrell vállalat megbízásából.

Az Alcon 2011-ben vásárolta meg a folytatás jogait, hogy a kultfilm előzményeit és folytatását is filmvászonra vigye. A folytatás producere Bud Yorkin, továbbá az Alcon két alapítója, A. Kosove és Broderick Johnson

Villeneuve legutóbb a Sicario című krimin dolgozott, amelyben Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio Del Toro alakították a főszerepeket. Ő rendezte a 2013-ban bemutatott Fogságban című alkotást is, amelyben Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal játszott.

A nyolcvanas évek elején Ridley Scott rendezésében forgatott Szárnyas fejvadász két Oscar-jelölést kapott. Scott később egy rendezői változatot is készített.