A borzongás kultúrája

A borzongás kultúrája

A legjobb halloweeni programok egy csokorban!

Mi lenne, ha idén te is behódolnál egy igazi kelta/amerikai szokásnak, és kifaragnál pár tököt? Nem kell semmi extrém, durva kézügyességet igénylő dologra gondolni, az is elég, ha kikaparod a belsejét, majd vágsz rá pár lyukat: ezzel már elindulhatsz a Hősök terére október 26-án a Töklámpás Fesztiválra! Amellett, hogy bemutathatod a többi tökrajongónak az alkotásodat, még valami jót is tehetsz, hiszen a fesztivál célja a jótékonykodás. A szervezők arra kérnek titeket, hogy vigyetek magatokkal 1-2 konzervet vagy más tartós élelmiszert, amit elszállíthatnak a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hogy ők eljuttassák azokat a rászoruló gyerekeknek. Így már nem is tűnik egy egyszerű, átvett kamu-hagyománynak a halloween, ugye?
Töklámpás Fesztivál, Hősök tere / 2019. 10. 26.
 
A félelmetes filmekkel, sorozatokkal, játékokkal, könyvekkel, képregényekkel és egyéb, rémséggel meg vérrel átitatott sztorik hazai felügyelője, a CreepyShake netes horrorportál idén is megrendezi para-partyját, persze hogy halloween éjszakáján. Az oldal olvasói mellett minden horrorszerelmest várnak a Fügébe, ahol lesz csomó izgi játék, hátborzongató horrorkvíz, kísérteties kérdezz-felelek, ijesztő jelenetfelismerés, mindez véresen, felrázva, és nem keverve tálalva. A játékok mellett itt lesz a magyar horrorközösség egyik kiemelkedő alakja, Böjtös Gábor – tiszteletbeli CreepyShake-tag – és vele együtt a Borzongás magazin csapatából is érkeznek páran. Természetesen elmaradhatatlan a beöltözés, amit egy jelmezverseny koronáz meg, ráadásul tök jó kis horror tematikájú nyereményekkel. Végül pedig hajnalig tartó creepy discón űzheted vissza a gonosz szellemeket oda, ahová valók.
CreepyShake Halloween buli, 10.31., Füge Udvar & Play
 
Festékezd össze magad a Harmónia Fészekben, ahol segítenek is neked az ecsetelésben, az este végén pedig egy igazi festővásznon viheted haza a saját alkotásodat. Az ArtMasters® Paint Night halloweeni speciális különkiadása ráadásul kriptahangulatban fog telni, ugyanis világító festékkel kenegethetsz kedvedre! Ne félj, semmilyen előképzettség nem szükséges, ugyanis lépésről lépésre segítenek megfesteni a képet, és még az ecseteket, anyagokat is biztosítják, hogy te nyugodtan elmerülhess a színpompás horrormámorban. Engedd szabadon a kreativitásod: a festmény csak iránymutatás, találd meg saját művészi stílusodat! A festés előtt, közben és utána is kedvedre válogathatsz az étterem kínálatából.
ArtMasters Halloween – Világító festés, 10.31., Harmónia Fészek
 
Vajon el tudnál menekülni a téged üldöző vámpírok, szörnyek, sorozatgyilkosok elől? A Halloween Runon most megtudhatod! A terepet a kőbányai pincerendszer biztosítja, ami tökéletes rejtekhely lehet az éjszaka hátborzongató lényeinek, azonban ha kellőképp formában vagy, simán lefuthatod őket! A versenytávok 700 métertől egészen a félmaratonig nyúlnak. Fuss, ha kedves az életed!
BBU Halloween Run, Rottenbiller Park, KÖSZI, 11.03.
 
Gondoltál már arra, mi történhet az állatkertben, miután az utolsó látogató után is bezárták az elefántos kapukat? Hogy milyen, amikor a nappal csak szendergő állatok a sötétben ébrednek fel és mutatják meg igazi arcukat, mint például a tatu, a kígyó vagy a denevér? Milyen, amikor rád villan egy szempár az állatkert sötét sétányain haladva? Most, az Állatkert halloweeni esti sétáján állati titkokat tudhatsz meg, október 31-én ugyanis 18 órától indul a borzongató kaland.
Állatkerti Halloween Esti Séta, Fővárosi Állat- és Növénykert, 10.31.