A haikuszerű LOVE is indul Emir Kusturica filmfesztiválján

A haikuszerű LOVE is indul Emir Kusturica filmfesztiválján

Bucsi Réka díjnyertes rövidfilmje fogja képviselni Magyarországot a Kustendorf elnevezésű seregszemlén.

Bucsi Réka LOVE - Szerelem című rövidfilmje képviseli Magyarországot Emir Kusturica rendező film- és zenei fesztiválján, a január 14. és 19. között esedékes 10. Kustendorfon - olvasható a rendezvény honlapján.
 
A jubileumot ünneplő fesztiválon a fiatal rendezőkre, valamint a jövő filmeseire helyezik a hangsúlyt. A versenyprogramban 22 alkotás szerepel Magyarországról, Szerbiából, Hong Kongból, Ukrajnából, Chiléből, Portugáliából, Bulgáriából, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Nepálból, Izraelből, Svájcból, Argentínából, Szingapúrból, Bosznia-Hercegovinából, Dániából, Moldovából, Olaszországból, Franciaországból, a Fülöp-szigetekről, Oroszországból és Libanonból. A filmek a rendezvény fődíjaiért, az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért versengenek.
 
Tavaly egy magyar alkotás, Borbás Dávid Wartburg című rövidfilmje nyerte a fesztivál fődíját. Bucsi Réka animációs rövidfilmje egy távoli bolygón játszódik, és szürreális hangulatban mesél a szerelemről.
 
Az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri dönt, amelyet Geling Yan kínai író, Christian Valsamidis francia jogász és Nikola Lezaic szerb rendező alkot. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjat - amely az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el - két szakember, Michel Amathieu francia és Borbás István magyar származású, Svédországban élő operatőr ítéli oda.
 
A fesztivált ezúttal is a Mokra Gora hegységben felépített autentikus faluban rendezik meg.