A színház nem harap

A színház nem harap

Közösségi színház a Népszigeten a Play! MOBILE-lal

A Népsziget egykor földrajzi és kulturális értelemben is teljes értékű sziget volt - ma már Budapest külvárosának része, egy felfelé ívelő underground művészeti “negyed”, amit rengeteg misztikum övez. A Play! MOBILE közösségi színházi projektjének következő főszereplője ez a titokzatos városrész, ahol a játékban résztvevők és a Play! MOBILE nemzetközi csapata együtt dolgozhatják fel a különféle ismeretlen tereket, történeteket.

Mi a közösségi színház? Mi a Play! MOBILE?

Hat különös sátor, egy tucat idegen és egy zárt település. A Play! MOBILE vándorló színháza egy közösségépítő játék. A közös színházi alkotás élménye olyanoknak, akiknek ritkán vagy soha nincs lehetősége színpadra állni.

Sokan félnek, vagy legalábbis idegenkednek a színháztól. Az interaktív színháztól pedig még inkább! Mi lesz, ha nem értem, miről szól a darab? Ha nem tudom eljátszani a rám osztott szerepet? Ha kinevetnek? Mi lesz, ha kiderül, hogy nincs is érzékem hozzá?

A Play! MOBILE célja, hogy közelebb hozza a közönséghez a kortárs független színházat, hogy a színjátszás élményén keresztül közvetlen kapcsolatot teremtsen ember és ember, és Európa kis régióinak lakói között. Hogy megmutassa, a színház nem harap. Hogy a színház nem egy épület, a színpad pedig nem egy nagy fekete pódium. A színház bármilyen használatban lévő, városi térbe illik, a Play! MOBILE színpadain pedig bárki játszhat.

A projektben résztvevők 5 napos intenzív együttlét keretében alkotják meg saját fiktív karaktereiket, és játsszák el az általuk írt történetet az eszköz nélküli színház módszerével. Csatlakozz 5 napon keresztül 10 és 18 óra között, és meséld el, neked mit jelent a Népsziget! Az sem akadály, ha nem beszélsz angolul.

Az öt napos közös alkotás eredményét bárki megnézheti szeptember 7-én a Zsilip utcai Filipben egy szakmai beszélgetéssel egybekötve - határozottan nem csak szakmabelieknek!

Play! MOBILE a Facebookon: https://www.facebook.com/playmobileproject/