ART-RAVALÓ // És Télemakhosz?

ART-RAVALÓ // És Télemakhosz?

Homérosz Odüsszeia c. eposza alapján

„Mi lett, mi van a fiúval? Míg a leleményes, tűrő lelkű, isteni hős, Odüsszeusz a világot járja, a hét hónaposan Ithakában hagyott csecsemő felnő, és várja, hogy sosem látott apja képére ő is férfivá érhessen.”
 
 
Az ART-RAVALÓ projektet 2018 szeptemberében indította útjára a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Állami gondozásban nevelkedett fiatalok művészeti és pályaorientációs képzése alatt készült el a március 2-án bemutatásra kerülő És Télemakhosz? helyspecifikus színházi előadás, Schermann Márta rendezésében, a Patyolat // PRÓBAüzem-ben.
 
 
Az És Télemakhosz? az ART-RAVALÓ projekt keretén belül, állami gondoskodásban nevelkedett fiatalokkal készült helyspecifikus színházi előadás, mely Homérosz Odüsszeiájából inspirálódott. 
Az ART-RAVALÓ a 2016-ban, szintén Schermann Márta rendezésében bemutatott nagy sikerű Árvaálom előadáshoz kapcsolódó szociális-művészeti projekt továbbfejlesztése. A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál együttműködésében, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, 2018 szeptemberében kezdődött a projekt. A művészeti és pályaorientációs képzés – akkreditált iskola – célja a fiatalok művészeti tevékenységen keresztül történő személyiségfejlesztése, mely hosszabb távon a társadalmi beilleszkedésüket és önálló életük megkezdését segíti elő.  A hat hónapja tartó képzés fontos állomása az És Télemakhosz? színházi bemutató, az azt követő három hónap szakmai gyakorlatot megelőzően.
 
 
Szereplők:
Bandula Bence
Budai János Antal
Halász József
Hatvani Dóra Stella
Kalányos Márk
Kovács István
Kupai Róbert
Rádai Teréz
 
Zenei közreműködő: 
Jérôme Li-Thiao-Té
 
Író: Hárs Anna
Dramaturg: Garai Judit
Koreográfus: Hód Adrienn, Bakó Tamás
Zeneszerző: Fancsikai Péter
Technika: Éltető András
Asszisztensek: Boda Fanni, Záhonyi Enikő
Társrendező: Molnár Csaba
Rendező: Schermann Márta
 
Támogatók:
Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Erasmus+
 
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
 
ONLINE KÖZVETÍTÉS!
Azoknak, akik érdeklődnek az előadás iránt, de nem tudnak eljönni, élő közvetítést biztosítunk a Youtube csatornánkon a permierről, a következő linken!