Az Élőkép Színház bemutatja: A szőnyeg

Az Élőkép Színház bemutatja: A szőnyeg

November 4-6. // Bethlen Téri Színház

A nagy sikerű Tarot Labirintus után egy újabb formabontó színházi élményre számíthatunk Bérczi Zsófiától és társulatától. Legújabb darabjuk, a Szőnyeg egy vizuális, filozófikus és spirituális ihletésű interaktív színház, mely egyszerre 4 néző számára nyújt keleti ihletésű, filozofikus, vizuális és taktilis élményt.
 
A szőnyeg zarándoklatra hív a sivatag belsejébe, egy romvárosba, a fekete asszonyok különleges rózsakertjébe. Az egyidejűleg négy néző számára megtapasztalható előadás vizuális és gondolati látomásokon keresztül – képek, szövegek és érinthető díszletelemek segítségével – finoman és meditatívan vezet el egy keleti szőnyeg motívumaiból kirajzolódó valóság egyre mélyebb rétegeibe. A stációkat végigjárva személyes élményt kaphatunk egy - a keleti misztika által inspirált, művészi nyelven átszűrt és egybeszőtt - beavatási útról.
 
Az előadás a Halottak napja alkalmából minden részvevő számára egy személyes emlékezés lehet. A szufi filozófiában - ami az előadást inspirálta - úgy tartják, hogy aki meghal, az esküvőt köt az örökkévalósággal. Zarándoklatunk célja pedig éppen az, hogy eljussunk egy lélek menyegzőjére az örökkévalósággal, és a megtett út alatt egy kicsit elgondolkodjunk a halál fényében az életről, újraéljük a búcsúzást egy-egy elveszített szerettünktől. 
 
A szőnyeg egyik legfőbb különlegessége a korlátozott a nézőszám, hogy ne csak nézni, hanem tapintani is lehessen az előadás díszletelemeit, melyek akár érintésre meg is szólalhatnak. Előadásunkat tehát azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt, és akik szívesen vesznek részt egy meditatív sivatagi utazásban, egy négy fős társaság szemlélődő tagjaként. Az utazás óránként indul.
 
 
„Az előadás sivatagi zarándoklatra hív – számomra meggyőző módon. A lényeg a befelé vezető utazás ... bele kell mennünk a játékba. Egy félig komoly játékba, mely lehetővé teszi, hogy mind érdeklődésünk, mind vonzódásunk fölébredjen e bensőséges világ iránt – egyúttal mindenfajta, a bensőbe, a lélek közvetlenségébe vezető szellemi út és gyakorlat iránt. A szőnyeg című előadás a maga keretei között teremtő és termékeny módon értelmez, ezzel teremt lehetőséget a bekapcsolódásra és a továbbgondolásra." (Bakos Gergely OSB: A szőnyegről lelépve, A szív c. folyóirat)
 
Előadások magyar nyelven:
2016. november 4-én pénteken: 18.00, 19.00, 20.00, 21.00
2016. november 5-én szombaton: 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00
2016. november 6-án vasárnap: 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00
 
(Külön fülhallgatóval lehetőség van angol nyelven is megnézni az előadást. Kérjük, hogy igényét előre jelezze nekünk!)
 
A részvétel feltételeként honlapunkon kell regisztrálni a választott időpontra.