CAFe Budapest – Kortárs Művészeti Fesztivál

CAFe Budapest – Kortárs Művészeti Fesztivál

Október 6. és 22. között kitárja kapuit a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, ahol tengernyi történés, ezernyi esemény közül válogathatunk.

Könnyűzenei koncertek, kortárs komolyzene, jazz, tánc, színház, képzőművészet. Az idei specialitások közt szerepel a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, Bartók Béla munkássága, a zsidó művészet, az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, az Art Market Budapest és a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe. Mindezek a város számos pontján zajlanak majd: Müpa, Zeneakadémia, BMC, Akvárium Klub, A38 Hajó, Várkert Bazár, Pesti Vigadó, Uránia Nemzeti Filmszínház, Bálna. Enyhe őszi programtúladagolás.
  • Erős kezdéssel vághatunk neki: a nyitó napon az Akváriumban a Budapest Ritmo világzenei fesztivál az országok közti egyszeri együttműködéseket, közös kollaborációit mutatja be olyan koncertekkel, mint Lajkó Félix és Vołosi vagy a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
  • Október 7-én egy érdekes és egyedi kiállítás debütál: az első Kortárs Magyar Szőnyegtervezők Fesztiválja, a Rug Art Fest. Nézz a lábad elé, hangolódj a szőnyegekre!
  • A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár kísérőprogramja a Rájátszás koncertje: írók, költők és zenészek írják át/újra egymás műveit kamarazenekar kíséretében október 8-án a Müpában.
  • Utazás a Mesterséges Intelligencia körül a Trafóban október 10-én: AI Am Here kortárs táncelőadás a mesterséges intelligencia és a tánc kapcsolatát kutatja saját vizuális és akusztikus nyelvén keresztül. Igazán interaktív élményre lehet számítani.
  • Újra itt lesz az Art Market Budapest október 12-én a Millenáris Parkban, immáron 7. alkalommal. A nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár a 25 országból érkező több mint 500 művész több ezer alkotását mutatja be műfajtól függetlenül.
  • Október 12-én este a Zeneakadémia nagytermében Oláh Kálmán járja körül Kodály munkásságát Herczku Ágnes népdalénekes közreműködésével.
  • 20 éve hunyt el Fela Kuti nigériai afrobeat-muzsikus és emberjogi aktivista, aki élete során több mint kétszázszor volt letartóztatva rendszerellenes zenéi, valamint politikai nézetei miatt és mert harcolt a feketék jogaiért. A jubileumi megemlékezés a Trafóban lesz 14-én olyan zenészekkel, mint Dele Sosimi, Sena, Elsa Valle, Akkezdet Phiai, Slow Village… Felabration Budapest 2017.
  • Október 18-án az Akváriumban Carl Craig robbant szimfonikus techno-fúziójával. A detroiti DJ/producer öreg motorosnak számít a techno berkein belül, most pedig legújabb projektje kápráztatja el az eklektikus kuriózumokra vevő közönséget.
  • Szombaton, 21-én több műteremház is nyitva lesz, ahol akárki betekinthet a kulisszák mögé a Nyitott Műtermek Délutánján. Less be!
  • Továbbá lesznek kulturális városfelfedező séták, design-kiállítások, számos komolyzenei és zongorakoncert, kortárs iparművészek kiállításai, balett, valamint esti levezetésként laza bulizásra is simán adódik lehetőség. Irány a város!

Több infó...