ENEMVÉ 2.1

ENEMVÉ 2.1

Nagy Magyar Versek , 2019. szeptember 11., szerda, 19:00–20:30 , Várkert Bazár

„…mert bennem már minden rossz véget ért”
 
ENEMVÉ, azaz Nagy Magyar Versek. Új szériájára Lackfi János Katasztrófa című versének egyik sorával invitálja nézőit, amely sokat elárul az évad első estjéről.
 
„…mert bennem már minden rossz véget ért”
 
Nagy magyar versek, melyeket mindenki ismer, vagy az előadás során megismerhet.
 
A havonta két irodalmi esttel is jelentkező Várkert Bazár az eredeti koncepcióval folytatja az ENEMVÉ című sorozatát is.
 
Ismert színészek, egy népszerű zenész, mindig más szervező gondolat. Ezek kombinációjával egy este, amely újra és újra egy felfokozó, a mostba beleállító, a jelenből mégis kiszakító élménnyel varázsolja el nézőit.
ENEMVÉ a túlélésről, az emlékekről, a kitartásról, a szívről. Csak arról, amiről érdemes. „VÉTÉCÉ RISZPEKT!”
Az új évad első estjét a realista, kicsit drámai, kicsit önmagát kikacagó hangvétel jellemzi. Katasztrófákról, valóságról, lélekről, számokról, ikertornyokról. Valóság és dráma, önirónia és túlélés.
 
Az ENEMVÉ sorozat házigazdája Ugron Zsolna a kolozsvári születésű erdélyi magyar írónő, aki szavait idézve garantálja, hogy „Sűrített feszültséggel jövünk!” Olyan neves előadók tolmácsolásában, mint Balsai Móni Jászai Mari-díjas színművésznő, Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, és Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas magyar színművész, aki fiatal kora ellenére már két saját verseskötettel is büszkélkedhet. Zenei téren pedig a már 30Y-ból is jól ismert, az Év Szövegírója díjjal kitüntetett Beck Zoli.
 
Az esemény résztvevői Ady Endre, József Attila, Lesznai Anna, Nemes Nagy Ágnes, Radnóti Miklós, Pilinszky János,Ottlik Géza, Hervay Gizella, Mándy Iván, Lackfi János, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Kiss Ottó, Térey János, Varró Dániel műveivel fognak találkozni.
 
Az est szerkesztő-rendezője a forgatókönyvíró és rendező Seres Tamás.

(X)
 
 

Helyszín